18-11-2021

CREATIEVE GROOTHOEKBEELDEN. HET TOT NU TOE KLEINSTE VAST-BRANDPUNT-OBJECTIEF UIT DE Z-SERIE

Amsterdam, 18 november 2021: Nikon introduceert vandaag het tot nu toe¹ kleinste en lichtste full-frame vast-brandpunt-objectief uit de Z-serie: de NIKKOR Z 28mm f/2.8. Deze wereldwijze verhalenverteller is een uitstekend objectief voor alledaags gebruik. Dit zeer goed betaalbare en bedrieglijk krachtige objectief biedt een niet al te brede groothoek en is gereed voor allerlei verschillende situaties, van straattaferelen tot landschappen en spontane portretten.

Dit lichtsterke 28mm-vast-brandpunt-objectief biedt een weidse beeldhoek die perfect is om meer van de scène te laten zien, terwijl de kortste scherpstelafstand van 0,19 m dit objectief uitermate geschikt maakt voor dramatische close-ups. De grote Z-vatting en het f/2.8-diafragma met afgeronde lamellen zorgen samen voor fantastische prestaties bij weinig licht. Foto- en videografen kunnen hun onderwerp scherp in beeld brengen tegen een ongelooflijk zachte, natuurlijk uitziende achtergrondbokeh.

Met de NIKKOR Z 28mm f/2.8 kun je ook gemakkelijk schitterende video-opnamen maken. De brandpuntsafstand van 28 mm is een klassieker in de film en met zo'n licht objectief heeft de gebruiker de keuze om opnamen uit de hand of met een gimbal te maken.

Overzicht van de belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Lichtsterk f/2.8-groothoekobjectief: legt met een brandpuntsafstand van 28 mm groothoekopnamen met rijke kleuren en contrast vast.
Zeer handzaam: het objectief is circa 43 mm lang en circa 155 gram. Het is klein genoeg om het op de camera te laten zitten of in je jaszak te stoppen.
Prachtige bokeh: de grote Z-vatting en het vaste f/2.8-diafragma met 7 afgeronde lamellen maken een ongelooflijk zachte, natuurlijk uitziende bokeh mogelijk.
Fantastisch van dichtbij: met een kortste scherpstelafstand van 0,19 m kunnen gebruikers op korte afstand scherpstellen.
Snelle, geluidloze AF: dankzij aandrijving door een zeer stille stappenmotor en verbetering door het extra licht dat door de Z-vatting wordt opgevangen, is de scherpstelling snel, nauwkeurig en geluidloos.
Uitstekend voor video: variatie in brandpuntsafstand wordt aanzienlijk verminderd, zodat de scherpstelling kan worden aangepast zonder de beeldhoek van de opname te beïnvloeden.
DX-uitsnede van 42 mm: biedt een klassieke beeldhoek van 42 mm bij gebruik op een DX-formaat Nikon Z-camera.
Eenvoudige bediening: met de geluidloze instelring kan de scherpstelling, het diafragma, de belichtingscorrectie of de ISO-gevoeligheid worden geregeld.
Goed beschermd: afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels.²

OVER NIKON

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires en sport optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.

¹ Van NIKKOR Z-objectieven met een vast brandpunt voor systeemcamera's met verwisselbare objectieven, verkrijgbaar op 18 november 2021.
² Dit objectief is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.