28-10-2021

Nikon ontwikkelt het NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S-superteleobjectief met een vast brandpunt voor het Nikon Z-vattingsysteem

Amsterdam, 28 oktober 2021: Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling van het NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S-superteleobjectief met een vast brandpunt voor full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera's aan waarvoor de Nikon Z-vatting is toegepast.

* Het uiterlijk van het werkelijke product kan van de foto hierboven verschillen.

De NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, het eerste NIKKOR Z-superteleobjectief met een vast brandpunt, behoort tot de S-Line van de NIKKOR Z-objectieven die streeft naar ultieme optische prestaties. De NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S belooft realistische en uitmuntende beelden door een prachtige bokeh en een hoge resolutie te verwezenlijken.

Het objectief is voorzien van een nieuwe coating die de hoogste antireflectieprestaties in de geschiedenis van Nikon biedt. Dankzij het uitstekend bedieningsgemak en een ontwerp dat video-opnamen ondersteunt, kan met de NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S de creativiteit van professionele fotografen tot uitdrukking worden gebracht.

Nikon blijft streven naar een nieuwe dimensie in optische prestaties terwijl het aan de wensen van de gebruikers voldoet en aan de ontwikkeling op fotografiegebied bijdraagt in de hoop de mogelijkheden voor beeldexpressie te kunnen uitbreiden.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeƫvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.