13-10-2021

NIKON VOEGT EEN VEELZIJDIG DX-ZOOMOBJECTIEF AAN HAAR NIKKOR Z-ASSORTIMENT TOE

Amsterdam, 13 oktober 2021: Nikon introduceert vandaag de NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR die een sublieme beeldkwaliteit en veelzijdigheid biedt voor degenen die opnamen met een brandpuntsafstand voor groothoek-, standaard- of teleopnamen maken.

Als ideale reisgenoot heeft het geavanceerde DX-objectief bij opnamen van een afstand zowel als van dichtbij een superieure optiek. Wat inhoudt dat het in elk fotografisch scenario kan worden gebruikt, van uitgestrekte landschappen tot complexe portretten.

Het gebruiksvriendelijke objectief is ideaal voor iedereen die niet meer met een smartphone wil fotograferen maar toch geen fototas wil meedragen. Met zijn gewicht van slechts 315 gram en zijn brandpuntsbereik van 18-140 mm biedt dit objectief de optimale balans tussen een licht gewicht dat nodig is voor een uitstekende handzaamheid en de mogelijkheid om karakteristieke scènes tijdens het reizen vast te leggen.

Een ingebouwd vibratiereductiesysteem gaat ondertussen de effecten van trilling van de hand of de camera tegen, waardoor gebruikers opnamen kunnen maken met sluitertijden die tot vijf stops langer zijn. Dit levert zelfs bij weinig licht heldere beelden zonder onscherpte op, of je nu een sfeervol interieur fotografeert of een opname van een stadsgezicht bij nacht maakt.

De NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR ondersteunt ook scherpe en vloeiende video-opnamen, hetgeen aan de status 'alles doen wat je wilt' wordt toegevoegd. De autofocus is snel en levert schitterende prestaties met de oogdetectie AF van de Z-camera, zodat de scherpstelling precies daar blijft waar deze nodig is. Het resultaat is prachtige video-opnamen van reizen en avonturen.

Het DX-objectief dat is ontworpen om tegen de elementen te worden beschermd, biedt een effectieve afdichting tegen stof en waterdruppels. Dit houdt in dat het in de meeste omgevingen kan worden gebruikt.

NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR: je perfecte metgezel voor op reis:

• Een veelzijdig DX-formaat zoomobjectief met een superieure optiek
• Een compacte en lichte body, perfect voor wanneer je onderweg bent
• Krachtig objectief met 7,8x zoom waarmee je dichter dan ooit bij je onderwerp kunt komen
• Een verbluffende kortste scherpstelafstand van 0,20 m bij grote brandpuntsafstanden
• Vibratiereductiestand waarmee de gebruiker opnamen zonder cameratrilling kan maken met sluitertijden die 5 stops langer zijn
• Elektromagnetisch diafragmamechanisme dat signalen van de camera gebruikt voor een nog nauwkeurigere diafragmaregeling en een consistent stabiele belichtingsregeling
• Fantastisch voor video's en foto's, met gebruiksvriendelijke bedieningselementen
• Afgedicht ter bescherming tegen stof en druppels

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.