22-09-2021

NIKON INTRODUCEERT TWEE MONARCH-VERREKIJKERS OM DE SCHOONHEID VAN DE NATUUR TOT LEVEN TE BRENGEN

Amsterdam, 22 september 2021: Nikon heeft vandaag aangekondigd zijn Sport Optics-aanbod te hebben uitgebreid met twee nieuwe verrekijkers, de MONARCH M7 en de MONARCH M5. Beide modellen zijn ontworpen voor iedereen met een passie voor de natuur en outdoor-activiteiten. Met hun vernieuwde, duurzame en stijlvolle body geven deze verrekijkers de buitenwereld altijd helder en natuurlijk weer. De producten combineren uitmuntende optische kenmerken met maximaal gebruiksgemak en zijn verkrijgbaar in diverse configuraties. Voor elke buitenactiviteit is er dus wel een geschikte MONARCH beschikbaar.

De MONARCH M7-verrekijker is de perfecte metgezel voor vogelaars en andere natuurliefhebbers. Alle MONARCH M7-modellen bieden een schijnbare beeldhoek van meer dan 60˚, volstrekt ongekend in deze klasse, voor een uiterst spectaculair beeld. Wegvliegende vogels observeren, dieren die zich ergens verstopt hebben, je ziet alles altijd even scherp en mist dus geen enkel belangrijk moment.

De indrukwekkende MONARCH M5 is net zo geschikt voor een zware bergbeklimming of trektocht als voor een heerlijk ontspannen tentvakantie. Alle modellen zijn voorzien van ED-glas (extra lage dispersie) om de chromatische aberratie te corrigeren die anders kleurranden veroorzaakt. Dit zorgt ervoor dat je altijd perfect zicht hebt.

Zowel de MONARCH M7 als de MONARCH M5 staat garant voor rijke beelden in hoge resolutie, waarbij de schitterende kleuren die in de natuur aanwezig zijn echt tot leven komen. Beide modellen beschikken over een niet-geleidende, zeer reflecterende meerlaagse prismacoating om te zorgen voor uniforme lichttransmissie over het hele zichtbare bereik.

Als het even duurt voordat dieren zich laten zien, is het belangrijk dat je verrekijker comfortabel vast te houden is. Beide nieuwe MONARCH-modellen hebben daarom een stevige, comfortabele grip en zijn bekleed met rubber voor een betere schokbestendigheid. Verder zijn de MONARCH M7 en MONARCH M5 waterdicht (tot op een diepte van 1 m gedurende 10 minuten) en condensvrij. De draai- en schuifbare rubberen oogschelpen met meerdere klikinstellingen maken het gemakkelijk om de juiste oogafstand in te stellen.

Hoe compact en licht ze ook zijn, de MONARCH M7 en MONARCH M5 zijn allebei op een statief te monteren, zodat ze ook makkelijk handsfree te gebruiken zijn. Dit is met name handig als je de verrekijker voor langere tijd wilt gebruiken op een vaste positie zoals een kijkhut, hopend op die ene zeldzame vogel die in de buurt gesignaleerd is.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.