14-09-2021

Laat je creativiteit spreken met het kleinste full-frame Z-objectief ooit

Amsterdam, 14 september 2021: Nikon introduceert vandaag het kleinste en lichtste full-frame vast-brandpunt-objectief van de Nikon Z-familie ooit. Dit prachtig lyrische NIKKOR Z 40mm f/2-objectief is een alledaagse superheld: scherp, lichtsterk en klein genoeg om het discreet te kunnen hanteren. Het is fantastisch voor alles, van vlogs tot levendige snapshots.

* Het uiterlijk van het product kan verschillen van de foto hierboven.

Het lichtsterke standaard vast-brandpunt-objectief biedt een natuurlijke beeldhoek die ideaal is voor spontane portretten, interviews en instructievideo's. Zonder een groot objectief voor hun gezicht voelen onderwerpen zich comfortabeler. Daarbij is het objectief is zo klein en licht dat het ook ideaal is om vanuit boeiende eerste-persoonsperspectieven te filmen.

De grote Z-vatting levert in combinatie met het grote maximale diafragma van f/2 van het objectief geweldige prestaties bij weinig licht, ideaal om de sfeer bij weinig licht vast te leggen. De grote Z-vatting en het diafragma met negen afgeronde lamellen maakt een zachte, natuurlijk uitziende bokeh mogelijk: fotografen en videomakers kunnen beelden vastleggen met een enigszins onscherpe, superzachte achtergrond waartegen hun onderwerp goed afsteekt.

Dirk Jasper, Productmanager bij Nikon Europe: "We zijn ontzettend blij dat we dit veelzijdige vast-brandpunt-objectief in het alsmaar uitdijende Nikon Z-systeem kunnen verwelkomen. Dit objectief biedt in de wereld van Nikon Z veel waar voor zijn geld. Het is zo compact en licht dat het als objectief ideaal is om mee rond te lopen of als een tweede objectief kan dienen.”

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 40mm f/2

Lichtsterk f/2-standaardobjectief met vast brandpunt: beeldhoek van 40 mm op full-frame camera's uit de Z-serie. Beeldhoek van 60 mm op een DX-formaat camera uit de Z-serie.
Levensecht: het objectief levert foto's en video's met prachtige details, diepte en kleur op.
Kunstzinnige bokeh: onderwerpen scherp in beeld brengen tegen prachtige, enigszins onscherpe achtergronden was nog nooit zo gemakkelijk.
Fantastische resultaten van dichtbij: kortste scherpstelafstand van slechts 0,29 m. Scherpte is fantastisch, zelfs van dichtbij.
Lichtsterk, geluidloze autofocus: aangedreven door een zeer stille stappenmotor en verbeterd door het extra licht dat door de Z-vatting wordt opgevangen, is scherpstelling snel, nauwkeurig en geluidloos.
Gemaakt voor video: video's worden niet verpest door scherpstelgeluiden. Variatie in brandpuntsafstand wordt aanzienlijk verminderd, zodat je de scherpstelling kunt aanpassen zonder de beeldhoek van de opname te beïnvloeden.
Makkelijk mee te nemen: klein genoeg om op de camera bevestigd te houden of in een jaszak te stoppen.
Aanpasbaar: de geluidloze instelring kan worden ingesteld om scherpstelling, diafragma, belichtingscorrectie of ISO te regelen.
Beschermd: afgedicht ter bescherming tegen stof en waterdruppels.¹

¹ Het objectief is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.