17-08-2021

NIKON BEHAALT VIER ONDERSCHEIDINGEN TIJDENS DE EISA AWARDS 2021-2022

Amsterdam, 17 augustus 2021: Vandaag kondigt Nikon met trots aan dat vier van haar producten tijdens de EISA Awards 2021-2022 succesvol zijn geweest. De Nikon Z 6II-systeemcamera ontving de onderscheiding 'Advanced Camera' en de Nikon Z 5 won de onderscheiding 'Best Buy Camera'. Een aantal NIKKOR-objectieven zegevierde ook: de NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 nam als beste de onderscheiding 'Macro Lens' mee naar huis, terwijl de NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S als beste uit de bus kwam in de categorie 'Professional Telephoto Zoom Lens'.

Een van Nikon's meest geavanceerde systeemcameramodellen, de Z 6II, werd geprezen om zijn indrukwekkende autofocussysteem en beeldverwerkingsmogelijkheden, waardoor deze camera een favoriete keus is van getalenteerde fotografen. Ondertussen droegen de full-frame sensor, de elektronische zoeker en de hoge ISO-gevoeligheid van de Z 5 bij aan de erkenning van deze camera als de full-frame camera die op de markt de meeste waarde biedt. In de categorieën voor objectieven werden zowel de NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 als de NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S geprezen om hun uitmuntende optische kenmerken en hun geavanceerde ontwerp.

De behaalde onderscheidingen tonen aan dat Nikon blijft voortbouwen aan haar bewezen reputatie op het gebied van een uitmuntend ontwerp en uitmuntende techniek door interessante, innovatieve apparatuur te leveren die zowel op creatief gebied als op technisch gebied in de behoeften van fotografen voorziet.

Het commentaar van de EISA over de onderscheiding 'Advanced Camera' 2021-2022 voor de Nikon Z 6II

De Nikon Z 6II is een veelzijdige camera met een full-frame 24,5-megapixel BSI CMOS-sensor die video tot 4K Ultra HD met 60 bps kan opnemen. Zijn autofocussysteem van de nieuwste generatie kan werken bij een laag lichtniveau van slechts -4,5 LW, terwijl twee EXPEED 6-verwerkingsengines vergeleken met hun voorganger een snellere beeldverwerking en een grotere buffercapaciteit voor continue-opnamen bieden. De Z 6II biedt ook het voordeel van twee kaartsleuven: een voor CFexpress-/XQD-kaarten en een voor standaard SD-kaarten. De camera kan worden gevoed via de USB-C-interface en is volledig compatibel met een verticale battery grip. De Z 6II is een van de meest geavanceerde camera's die beschikbaar is voor serieuze amateurfotografen.

Het commentaar van de EISA over de onderscheiding 'Best Buy Camera' 2021-2022 voor de Nikon Z 5

De Nikon Z 5 is een compacte en lichte camera met een full-frame 24,3-megapixel sensor die is bevestigd op een mechanisch stabilisatiesysteem. De camera is zeer plezierig te gebruiken dankzij een grote grip, een joystick om snel van optie te veranderen, een touchscreen en een scherpe elektronische zoeker met 3.600.000 beeldpunten. Met een maximale gevoeligheid van ISO 51.200 kan de Nikon Z 5 ook in moeilijke lichtomstandigheden blijven fotograferen. Het autofocussysteem met 273 scherpstelpunten is zeer effectief en identificeert automatisch de ogen en gezichten van mensen en die van sommige huisdieren. De camera kan ook 4K-video opnemen, maar wel met een 1,7x-uitsnede. Samenvattend is dit de camera die op de markt de meeste waarde biedt.

EISA commentaar over de onderscheiding 'Macro Lens' 2021-2022 voor de NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

Dit betaalbare, compacte en lichte standaardmacro-objectief voor Nikon Z-camera's biedt 1:1 reproductie bij zijn kortste scherpstelafstand van 16 cm. Bij het optische ontwerp is gebruikgemaakt van zowel asferische lenselementen als glaselementen met extra lage dispersie om chromatische aberratie tot een minimum te beperken. Een fluorcoat beschermt het voorste lenselement en de cilinder is afgedicht tegen stof, vuil en vocht, zodat het objectief ook in uitdagende omstandigheden kan worden gebruikt. Het objectief is voorzien van een geluidloze instelring waarmee je het diafragma of de ISO-gevoeligheid kunt instellen. Bij gebruik met een DX-formaat camera uit de Z-serie heeft het objectief een beeldhoek die equivalent is met 75 mm, waardoor het een geweldige keus is voor zowel macro-opnamen als portretten.

Het commentaar van de EISA over de onderscheiding 'Professional Telephoto Zoom Lens' 2021-2022 voor de NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Zoals te verwachten valt van een objectief dat is gemaakt voor hoogwaardig professioneel gebruik, is dit lichtsterke telezoomobjectief zo geavanceerd als het maar zijn kan. Het objectief biedt een fantastische optische kwaliteit en combineert een hoge mate van scherpte met effectieve onderdrukking van aberraties. Andere aantrekkelijke functies zijn een weerbestendige constructie, een autofocus die snel, geluidloos en nauwkeurig is en effectieve optische stabilisatie. Een aanpasbare instelring, twee programmeerbare knoppen en een scherm op de bovenkant zorgen voor ongeëvenaarde controlemogelijkheden. Het resultaat is een fantastisch objectief dat ideaal is voor allerlei verschillende toepassingen, variërend van foto's van dieren en sport tot portret- en huwelijksfotografie.

De EISA-onderscheidingen worden jaarlijks uitgereikt ter ere van die nieuwe producten die de meest geavanceerde technologie en aantrekkelijke functies koppelen aan de beste prestaties in de desbetreffende klasse. De EISA-onderscheidingen strekken zich uit van de meest betaalbare producten van een hoge waarde tot de meest ambitieuze uitingen van moderne consumentenelektronica. De telkens veranderende prijscategorieën weerspiegelen de evolutie van het productontwerp en de connectiviteit, maar elke EISA-prijswinnaar blijft de allerbeste in zijn klasse.

Ga voor meer informatie naar de EISA-website: https://www.eisa.eu/

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.