19-05-2022

NIKON FLOREERT OP DE TIPA WORLD AWARDS 2022 EN WINT DRIE PRIJZEN

Amsterdam, 19 mei 2022: Vandaag maakt Nikon vol trots bekend dat het bedrijf drie prijzen in verschillende categorieën heeft gewonnen tijdens de TIPA World Awards 2022. De Nikon Z fc won 'Best APS-C Camera' en de Nikon Z 9 'Best Full Frame Professional Camera'. In de categorie objectieven ontving de NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S de award voor 'Best Full Frame Prime Telephoto Lens'. De drie verschillende awards laten zien dat Nikon toonaangevende producten voor alle fotografen kan ontwikkelen, van hobbyisten tot professionals.

De TIPA-jury prees de Z fc omdat het een combinatie is van innovatieve technologie en een klassiek ontwerp dat de geschiedenis van Nikon weerspiegelt. Daarnaast was de jury onder de indruk van het weghalen van de mechanische sluiter om de snelheid van de Z 9 te verhogen. Het NIKKOR Z 400mm f/2.8 TV VR S-objectief heeft succes dankzij indrukwekkende functies zoals de ingebouwde 1,4x-teleconverter en vibratiereductie. Hierdoor is het een ideaal objectief voor alle soorten fotografie.

De TIPA World Award wordt toegevoegd aan het rijtje indrukwekkende onderscheidingen die Nikon heeft ontvangen voor hun toonaangevende systeemcamera, de Z 9, waaronder de Best Camera Award van Red Dot, een DPReview Gold Award en Product Award bij de iF DESIGN AWARD. Deze onderscheidingen lichten de buitengewone verwerkingssnelheid, AI-gestuurde technologieën en het ergonomische ontwerp van de camera uit.Het commentaar van TIPA over de Nikon Z fc, winnaar van de 'Best APS-C Camera'-award

Combineer een klassiek ontwerp en bediening met moderne technologie en je hebt een goed beeld van de aantrekkingskracht van de Z fc. Het ontwerp is een ware ijsbreker, zeker onder fotografen met een voorkeur voor retro. De technologie is het nieuwste van het nieuwste met een CMOS-sensor van 20,9 MP, een EXPEED 6-beeldprocessor die zorgt voor foto's van 11 bps en video's van UHD 4K met 30p en een eigen ISO-functie tot 51.200. De Z fc gaat mee met de laatste livestream- en vlogtrends, met een volledig kantelbaar lcd-touchscreen, opties voor verbinden en delen, compatibiliteit met externe microfoons en een grote 3-inch lcd met een kantelbaar ontwerp. Wat de TIPA-jury erg kon waarderen, was het feit dat jongere gebruikers van wie de ouders (of grootouders!) Nikon SLR gebruikten, nu de objectieven van de F-serie van de oudere generatie kunnen bevestigen aan een FTZ-vattingadapter, waardoor fotografie deel gaat uitmaken van het familie-erfgoed.

Opmerkingen van de TIPA over de Nikon Z 9, winnaar van de 'Best Full Frame Professional Camera'-award

Combineer de instincten en reflexen van een professionele fotograaf met de beeldverwerkingstools van de Nikon Z 9 en je hebt een combinatie die moeilijk te overtreffen is. Door foto's van 45,7 MP te maken via de gestapelde CMOS-sensor kunnen beelden zelfs bij uitsnede blijven staan. Dit is de ideale camera voor opnamen van wilde dieren, landschappen en portretten. Een belangrijke wijziging in het ontwerp dat van groot belang is voor TIPA-leden is het weghalen van een mechanische sluiter, waardoor het een razendsnelle camera is, met tot 30 bps fotograferen in JPEG en 20 bps in RAW. Bovendien kan deze camera in één serieopname tot wel 1000 RAW-beelden vastleggen. Een grote verscheidenheid aan resoluties en beeldsnelheden, waaronder 8K/30p-video voor iets meer dan twee uur continu-opnamen, maakt dit ook een zeer bruikbare videocamera. Talrijke firmware-updates, zoals 12-bits RAW 8K/60 in de camera, blijven de aantrekkingskracht van deze camera vergroten.

Het commentaar van TIPA over de NIKKOR Z 400mm F/2.8 TC VR S, winnaar van de 'Best Full Frame Prime Tele Lens'-award

Toen de TIPA-leden de categorie teleobjectieven met vast brandpunt bekeken, gericht op professionele sport- en natuurfotografen en alle fotografen die willen profiteren van de voordelen van een snelle teleopname met vibratiereductie, was de NIKKOR Z 400 mm een vanzelfsprekende keuze. Vooral toen ook de bonus van een ingebouwde 1,4x-teleconverter voor gemakkelijk en direct overschakelen naar 560 mm bij f/4 werd overwogen. Het objectief is voorzien van rubberen pakkingen ter bescherming tegen de schadelijke effecten van stof en vocht en is vervaardigd met ED- (extra lage dispersie), Super ED-, licht fluoriet- en SR-elementen voor de vrijwel volledige eliminatie van chromatische/comatische aberraties en kleurranden, belangrijke eigenschappen voor locatiewerk. Je bent verzekerd van een vloeiende en stille AF met de 'Silky Swift' voice coil motor (VCM), die altijd handmatig kan worden bijgesteld. De NIKKOR Z 400 mm biedt ook een indrukwekkende VR-correctie van 5,5 LW.

De TIPA World Awards worden alom erkend als eerbetoon aan topklasse bedrijven en producten van de hoogste kwaliteit in de branche. De onderscheidingen dienen ook als een belangrijke benchmark en leidraad voor consumenten bij het nemen van aankoopbeslissingen.

Ga voor meer informatie naar de TIPA-website: www.tipa.com

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.