11-02-2022

WAARSCHUWING BETREFFENDE VERDACHTE E-MAILS DIE ZOGENAAMD VAN PUBLIC RELATIONS VAN NIKON KOMEN

Het is ons ter ore gekomen dat mensen zich voordoen als vertegenwoordigers van Nikon en via e-mail contact opnemen met eigenaars van YouTube- en Facebook-kanalen.

In de frauduleuze correspondentie wordt doorgaans de naam van Nikon genoemd en/of verwezen naar de public relations-afdeling van Nikon. Er wordt gevraagd een video te maken met een camera van Nikon of er wordt sponsoring aangeboden.

Deze e-mails hebben niets te maken met Nikon of leden van de Nikon Group.

Gezien de toenemende frequentie van deze incidenten wil Nikon de aandacht vestigen op het feit dat derden, die zich voordoen als Nikon, kunnen proberen persoonlijke of financiële informatie te bemachtigen en deze voor financieel gewin te misbruiken.

Let op: Officiële correspondentie over bestaande of potentiële samenwerkingsverbanden komt uitsluitend van een officieel e-mailadres van Nikon, eindigend op @nikon.com

Er kan ook contact met je worden opgenomen door een van onze agentschapspartners. Om te controleren of zij echt zijn, raden wij je aan hun website te bezoeken en het volgende te controleren:

• Tekenen dat ze wettig zijn
  - De website is veilig als je in de adresbalk (URL) een 's' in de URL ziet staan. Het moet er zo uitzien: "https://" aan het begin. Of er moet een slotsymbool in de adresbalk staan
  - De aanwezigheid van contactgegevens of officiële distributeursgegevens
  - De aanwezigheid van een privacybeleid, zoals een verzoek om cookies te accepteren/details over hoe je gegevens worden gebruikt
  - Gegevens over hun werk met Nikon (een logo of een case study)

• Tekenen die erop wijzen dat ze frauduleus zijn
  - Het ontbreken van bovenstaande informatie
  - Slechte spelling en grammatica (ook in de naam van het bedrijf)
  - Defecte links (of geen extra links) naar andere pagina's op de site

In geval van twijfel verzoeken wij je niet te antwoorden, op een link te klikken of informatie te verstrekken zonder de wettigheid ervan te bevestigen.

Neem in plaats daarvan contact op met je lokale pr-vertegenwoordiger bij Nikon om de correspondentie te verifiëren. Hun gegevens zijn te vinden in het gedeelte "Persvragen" van de Nikon-website. Je kunt ook contact opnemen met Nikon via onze sociale mediaplatforms. Onze geverifieerde kanalen hebben een blauw vinkje.