14-12-2021

Nikon ontwikkelt de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, een superteleobjectief met een vast brandpunt voor het Nikon Z-vattingsysteem

Amsterdam, 14 december 2021: Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling aan van de NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, een superteleobjectief met een vast brandpunt voor full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera's waarvoor de Nikon Z-vatting is toegepast.

* Het uiterlijk van het werkelijke product kan van de foto hierboven verschillen.

De NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S is een S-Line-objectief* dat een krachtige beeldreproductie met een voortreffelijke resolutie biedt, terwijl uitlopende kleuren zorgvuldig worden verminderd. Door voor de eerste keer een PF-lens (Phase Fresnel) in een NIKKOR Z-model te gebruiken, wordt een compacte en lichte body gerealiseerd en is dit objectief zeer handzaam ondanks dat het een superteleobjectief is. Met zijn krachtige beeldreproductie en zijn uitstekende handzame body ondersteunt dit objectief betrouwbaar de beeldexpressie van veel fotografen, van gevorderde amateurs tot professionals.

Nikon blijft streven naar een nieuwe dimensie in optische kwaliteit terwijl het aan de wensen van de gebruikers voldoet en aan de ontwikkeling van de beeldverwerkingscultuur bijdraagt in de hoop de mogelijkheden voor beeldexpressie te kunnen uitbreiden.

* De S-Line is een klasse NIKKOR Z-objectieven die een uitstekende optische kwaliteit laat zien en voldoet aan een hoge standaard voor ontwerpprincipes en kwaliteitscontrole.

De uitbreiding van het assortiment NIKKOR Z-objectieven tot 2023

** Effectieve brandpuntsafstand in DX-formaat
*** De inhoud van dit assortiment kan zonder aankondiging of verplichting van de zijde van de fabrikant worden gewijzigd.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.