14-12-2021

CREËER OPNAMEN IN ALLE VRIJHEID MET DE NIEUWE NIKKOR Z 28-75MM f/2.8

Amsterdam, 14 december 2021: Vandaag voegt Nikon een nieuw full-frame standaardzoomobjectief aan de Z-familie van Nikon toe. De NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 biedt een veelzijdig zoombereik voor zowel groothoek- als teleopnamen, een groot, vast diafragma en een nauwkeurige scherpstelling. Of het nu om straatscènes, landschappen of portretten gaat, voor gebruikers van Nikon Z-camera's die hun creatieve talent willen ontplooien is dit objectief perfect om overal mee naartoe te nemen.

Dankzij de lichte constructie en scherpe optiek van de NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 kunnen gebruikers prachtige beelden vastleggen van alles wat hen inspireert. Het veelzijdige zoombereik dekt een reeks klassieke brandpuntsafstanden, terwijl het vaste diafragma van f/2.8 meer vrijheid biedt om nieuwe ideeën uit te proberen: gebruikers kunnen gemakkelijk de sfeer van situaties met weinig licht vastleggen of de creatieve mogelijkheden van een geringe scherptediepte verkennen. Ze kunnen ook opnamen maken met een kortere sluitertijd bij het beschikbare licht en bewegingen scherp vastleggen zonder dat dit ten koste gaat van de helderheid.

De NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 stelt snel en nauwkeurig scherp, zelfs wanneer je een onderwerp van dichtbij fotografeert. Het objectief produceert een prachtige bokeh waarmee gebruikers hun portretfotografie naar een hoger niveau kunnen tillen. Dit full-frame Z-objectief is ook zeer geschikt voor video: het zoombereik is geschikt voor weidse overzichtshots én voor opnamen met een gemiddelde telezoom, terwijl variatie in brandpuntsafstand wordt onderdrukt.

Zurab Kiknadze, productmanager bij Nikon Europe, zegt: "Objectieven met een maximaal diafragma van f/2.8 zijn traditioneel ontwikkeld voor professionele gebruikers, maar dankzij de optische voordelen die de Z-vatting biedt, kunnen we de NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 tegen een voordeligere prijs aanbieden. We zijn opgetogen dat steeds meer fotografen hun vaardigheden naar een hoger niveau kunnen tillen door te profiteren van de artistieke mogelijkheden die dit objectief met een groot, vast diafragma kan bieden."

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Standaardzoombereik: breng meer van de scène in beeld bij 28 mm. Leg fascinerende portretten vast bij 75 mm.
Maximaal diafragma van f/2.8: het grote, vaste diafragma maakt een consistente belichting over het hele zoombereik en heldere opnamen bij weinig licht mogelijk. Gebruikers kunnen bij natuurlijk licht ook opnamen maken met kortere sluitertijden.
Prachtige bokeh: de grote Z-vatting en het f/2.8-diafragma met 9 afgeronde lamellen maken een ongelooflijk zachte, natuurlijk uitziende bokeh mogelijk.
Fantastisch van dichtbij: de kortste scherpstelafstand is slechts 0,19 m bij 28 mm en 0,39 m bij 75 mm.
Snelle, betrouwbare scherpstelling: scherpstellen gebeurt soepel, geluidloos en zeer nauwkeurig, zelfs als je op korte afstand opnamen maakt.
Fantastisch uitziende video: variatie in brandpuntsafstand wordt onderdrukt, zodat je de scherpstelling kunt aanpassen zonder de beeldhoek van de opname te beïnvloeden. De vloeiende diafragmaregeling maakt prachtige, natuurlijk uitziende verschuivingen in helderheid mogelijk.
Intuïtieve bediening: de soepele instelring maakt geen klikgeluiden en kan worden gebruikt voor nauwkeurige handmatige scherpstelling of om het diafragma, de ISO-gevoeligheid of de belichtingscorrectie aan te passen.
Stofbestendig en druipwaterdicht: de NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 is stofbestendig en druipwaterdicht¹, met een coating die het objectief gemakkelijk te reinigen maakt.


¹ Het objectief is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.