11-11-2021

SAMENWERKING NIKON MET NISSIN JAPAN LTD. EN PROFOTO

Amsterdam, 11 november 2021: Nikon kondigt met trots aan te gaan samenwerken met Nissin Japan Ltd. en Profoto AB voor de ontwikkeling van speedlight- en studioverlichtingsproducten.

Nissin Japan Ltd. heeft meer dan 60 jaar ervaring met de productie van flitsers en Profoto AB is een wereldwijd vooraanstaand fabrikant van verlichtingsapparatuur voor professionele fotografen. Beide bedrijven hebben reeds een groot aantal speedlight-producten op de markt gebracht die compatibel zijn met camera’s van Nikon. De samenwerking versterkt de compatibiliteit met voornamelijk Nikon-systeemcamera’s en betekent een uitbreiding van de producten van Nissin Japan Ltd. en Profoto AB.

Op die manier krijgen Nikon-cameragebruikers een groter aanbod aan betrouwbare opties, waardoor de keuze en de mogelijkheden voor beeldexpressie worden uitgebreid.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera’s tot professionele camera’s en van objectieven tot systeemaccessoires en sport optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon’s revolutionaire systeemcamera’s uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.