05-08-2021

NIKON INTRODUCEERT DRIE NIEUWE LASERAFSTANDSMETERS OM UW GOLFSPEL NAAR EEN HOGER PLAN TE TILLEN

Amsterdam, 5 augustus 2021: Nikon heeft vandaag de introductie aangekondigd van drie nieuwe laserafstandsmeters: de COOLSHOT PROII STABILIZED, de COOLSHOT LITE STABILIZED en de COOLSHOT 50i. Deze speciaal voor golfers ontworpen modellen beschikken over een nieuwe, innovatieve technologie die een perfect stabiel en rustig beeld van de baan biedt, dankzij de geavanceerde optiek van Nikon.

De COOLSHOT PROII STABILIZED is de meest geavanceerde laserafstandsmeter die Nikon tot dusver heeft gemaakt. Hij beschikt over dezelfde stabilisatietechnologie waar zijn voorganger, de COOLSHOT PRO STABILIZED, zo door gebruikers voor wordt geroemd. De laserafstandsmeter meet afstanden tot 450 meter en zorgt voor een altijd stabiel beeld door trillingen van de handen en omgevingsfactoren te corrigeren. Zo heb je de baan altijd duidelijk in beeld. DUAL LOCKED ON ECHO is een functie die laat weten dat de afstand tot de vlag is gemeten. Zodra de afstandsmeter de vlag te pakken heeft, geeft hij een visuele indicatie en hoor je een geluidje.

De COOLSHOT PROII STABILIZED heeft vier verschillende standen om metingen weer te geven, waaronder de Golfstand, die afstanden weergeeft met hellingcorrectie, wat cruciaal is voor slagen omhoog en omlaag. Of gebruik de stand Werkelijke afstand: de werkelijke-afstandsindicator geeft dan aan dat je juist geen hellingcorrectie gebruikt, wat vaak vereist is tijdens wedstrijden. Deze lichte, waterdichte laserafstandsmeter is geschikt voor gebruik in alle omstandigheden.

Ook de COOLSHOT LITE STABILIZED meet afstanden tot 450 meter en beschikt over stabilisatietechnologie om trillingen van je handen met ongeveer 80 procent te verminderen, voor een helder beeld van het terrein. De laserafstandsmeter beschikt over LOCKED ON-technologie, met een visuele indicatie om je de afstand tot het dichtstbijzijnde object te laten weten. Hij heeft twee standen om metingen weer te geven: de Golfstand (afstand met hellingcorrectie en werkelijke afstand) en de stand Werkelijke afstand. Deze regenbestendige laserafstandsmeter is geschikt voor gebruik in nat weer en de meest uiteenlopende temperaturen.

De derde nieuwe laserafstandsmeter is de COOLSHOT 50i, die meet tot 360 meter. Dit speciaal met het oog op gebruiksgemak ontworpen model is de eerste laserafstandsmeter van Nikon met een ingebouwde bevestigingsmagneet, waardoor hij gemakkelijk aan een golftas of golfkarretje kan worden gehangen. De functie DUAL LOCKED ON QUAKE laat je met een visuele indicatie en korte trilling weten dat de afstand tot de vlag is gemeten. De COOLSHOT 50i heeft dezelfde twee meetstanden als de COOLSHOT LITE STABILIZED: een Golfstand (afstand met hellingcorrectie en werkelijke afstand) en de stand Werkelijke afstand. Beide standen zijn enorm handig om je slag te verbeteren. Verder is ook deze laserafstandsmeter regenbestendig, dus geschikt voor gebruik in natte omstandigheden.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeƫvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.