02-06-2021

Nikon breidt het assortiment objectieven met Z-vatting uit met de ontwikkeling van de NIKKOR Z 28mm f/2.8 en NIKKOR Z 40mm f/2

Amsterdam, 2 juni 2021: Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling van de NIKKOR Z 28mm f/2.8 en NIKKOR Z 40mm f/2 aan. De nieuwe compacte en lichte vast-brandpunt-objectieven zijn gemaakt voor full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera's waarvoor de Z-vatting van Nikon is gebruikt. De objectieven worden naar planning in 2021 op de markt gebracht.

NIKKOR Z 28mm f/2.8

NIKKOR Z 40mm f/2

De NIKKOR Z 28mm f/2.8 wordt ontwikkeld als groothoekobjectief met vast brandpunt, perfect voor alledaagse snapshots. De NIKKOR Z 40mm f/2 is ontworpen als standaardobjectief met vast brandpunt, waardoor gebruikers gemakkelijk bokeh kunnen gebruiken in hun beelden. Beide objectieven zijn in allerlei dagelijkse situaties eenvoudig te gebruiken door een breed scala aan gebruikers, zelfs fotografen zonder ervaring met systeemcamera's.

Nikon blijft streven naar een nieuwe dimensie in optische prestaties, waarbij ook aan de wensen van de gebruiker wordt voldaan. Dit draagt uiteindelijk bij aan de verdere ontwikkeling van de beeldverwerkingscultuur met nog meer mogelijkheden voor fotografieprestaties.

* Het uiterlijk van de objectieven kan verschillen van de foto hierboven.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeƫvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.