12-02-2020

BESLISSENDE KRACHT. SNELLERE WORKFLOW. ABSOLUTE BETROUWBAARHEID. DE NIKON D6.

Amsterdam, 12 februari 2020: Vandaag onthult Nikon haar nieuwe topmodel D-SLR: de D6. Of het nu om harde nieuwsfotografie gaat of om het vastleggen van internationale sportwedstrijden, deze fenomenale full-frame camera beantwoordt aan de eisen van professionals die niets aan het toeval willen overlaten.

Met het tot nu toe krachtigste AF-systeem van Nikon en snelle verbindingen in de camera voor real-time beeldoverdracht biedt de D6 professionals de mogelijkheid om zonder beperkingen te fotograferen. De nieuwe AF-engine is sneller dan ooit tevoren. Precisie wordt naar een hoger niveau getild dankzij een raster van 105 kruissensoren die allemaal kunnen worden geselecteerd en waarvan de dichtheid 1,6x keer hoger is dan bij de D5. Bovendien biedt de camera zelfs bij de lastigste lichtomstandigheden ongeëvenaarde prestaties bij het volgen van het onderwerp en een nog betere scherpstelling op het onderwerp. Omdat gebruikers de keuze hebben uit een groter aantal patronen voor Groep-veld-AF, kunnen zij voor elke opdracht de optimale AF-instellingen selecteren en mooiere actieopnamen maken.

Verbindingen in de camera maken de hoogste overdrachtssnelheid in zijn klasse mogelijk die niet afneemt terwijl u fotografeert. Gestroomlijnde workflows bieden meer mogelijkheden om belangrijke opnamen te selecteren en voorrang te geven voor overdracht, waardoor fotografen in het voordeel zijn wanneer elke seconde telt. Dankzij hun hoge resolutie bieden de schermen van de camera nu een betere zichtbaarheid en leesbaarheid, terwijl de D6 dezelfde robuuste body heeft die ervoor zorgde dat de D5 favoriet was onder professionals.

Nikon D6 | 1/1000 sec. | f/2.8 14 mm | ISO 6400 | AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Nikon D6 | 1/2000 sec. | f/2.8 400 mm | ISO 3200 | AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR

Dirk Jasper, Productmanager bij Nikon Europe: "De D6 is een fenomenale opvolger van de Nikon D5. Nikon's nieuwe topmodel biedt verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger met een de industrie bepalende AF en veelzijdige verbindingen. U hebt geen controle over de actie, de verlichting of de omgeving. Maar u hebt wel de controle over de D6 en deze D-SLR levert altijd en overal prachtige opnamen van beslissende momenten."

Overzicht van belangrijke kenmerken

De industrie bepalende AF met 105 velden. 105 kruissensoren die allemaal kunnen worden geselecteerd met AF-gevoeligheid tot-4,5 LW op het middelste scherpstelpunt en-4 LW op alle andere punten. Groep-veld-AF met meer eigen instellingen voor een ongeëvenaarde meevolgende scherpstelling. Een verbeterd systeem voor onderwerpherkenning waarmee probleemloos kan worden scherpgesteld op het onderwerp.
Maak de perfecte opname. Met de D6 kunnen gebruikers het beginpunt van de scherpstelling aangeven wanneer ze fotograferen met Automatisch veld-AF en bij de scherpstelling prioriteit geven aan de ogen wanneer ze Automatisch veld-AF of 3D-tracking gebruiken.
Extreme precisie en snelheid. Gebruik serieopnamen met snelheden tot maximaal 14 bps met volledige AF/AE of tot maximaal 10,5 bps met AE-tracking in de stand Stil fotograferen.
Beeldkwaliteit van topklasse. Objectieven met F-vatting. Full-frame CMOS-sensor van 20,8 MP. EXPEED 6-beeldprocessor. RGB-sensor met 180K pixels. Groot ISO-bereik van 100-102.400, dat omhoog tot ISO 3.280.000 en omlaag tot ISO 50 kan worden uitgebreid.
Snelle verbindingen in de camera. Wi-Fi, Bluetooth en ingebouwde GPS. Het bedrade LAN van de camera ondersteunt de 1000BASE-T-standaard en de communicatie is circa 15% sneller dan bij de veelgeprezen D5.
0,72x optische zoeker met OLED-elementen. Maakt haarfijne controle zonder vertraging over een grote beeldhoek mogelijk. Aanduidingen voor de stand en draaiing van de camera worden weergegeven in de zoeker.
Vereenvoudigde workflow. Meer manieren voor controle, selectie en overdracht van belangrijke opnamen via de scherpe en nauwkeurige aanraakgevoelige monitor van 0,8 cm/3,2 inch. Belangrijke opnamen kunnen bovenaan in de wachtrij worden gezet wanneer u beelden overzet naar een pc via een bedraad LAN of via de Wi-Fi-verbinding van de camera.
Veelzijdige kaartsleuven. Twee kaartsleuven accepteren XQD- en CFexpress-kaarten: de snelste kaarten die momenteel beschikbaar zijn. Profiteer van snelle lees-, schrijf- en overdrachtssnelheden.
Ergonomische vooruitgang. Een scherm met een hogere resolutie is beter zichtbaar en beter leesbaar. Belangrijke poorten zijn gemakkelijk toegankelijk, zelfs wanneer u fotografeert terwijl een draadloze zender is bevestigd.
Robuust en veilig. De robuuste body is klaar voor elke omgeving en de D6 is compatibel met de vertrouwde Kensington-sloten.