07-01-2020

MAAK UW MOOISTE OPNAMEN OOIT MET DE GLOEDNIEUWE NIKON D780

Amsterdam, 7 januari 2020: Vandaag introduceert Nikon een krachtige D-SLR die creatieve fotografen alles biedt wat ze zoeken in een full-frame camera... en nog veel meer. De D780 is een betrouwbare partner waarmee u altijd en overal schitterende en scherpe foto's of films kunt maken.

De robuuste D780 beschikt over een snel, speciaal hybride AF-systeem voor livebeeldopnamen en een snel en krachtig 51-punts AF-systeem met fasedetectie wanneer u fotografeert door de zoeker. Bij opnamen met livebeeld profiteren zowel fotografen als videomakers van hetzelfde AF-systeem dat ook wordt gebruikt door de befaamde Nikon Z 6-systeemcamera. Gebruikers kunnen scherpstellen op gezichtsuitdrukkingen met behulp van oogherkenning-AF en profiteren van AF bij weinig licht, waarbij betrouwbaar kan worden scherpgesteld op het onderwerp tot aan maar liefst -6 LW. Fotografen die door de zoeker fotograferen, kunnen bewegende onderwerpen moeiteloos volgen en snel schakelen tussen geavanceerde AF-standen.

Snelle serieopnamen vergroten de veelzijdigheid van deze camera: maximaal 7 bps bij opnamen door de zoeker en 12 bps in de stand Stil fotograferen tijdens livebeeldopnamen. Andere opmerkelijke functies zijn de verbluffende minimale sluitertijd van 1/8000 sec. die fotografen de flexibiliteit geeft om te synchroniseren met Nikon Speedlight-flitsers. Of ze kunnen de sluitertijd verlengen tot maar liefst 900 sec., perfect om indrukwekkende lichtsporen en nachtelijke scènes vast te leggen.

Videofilmers zullen versteld staan van de kwaliteit van de opnamen die ze met de D780 maken. De camera gebruikt de 6K-resolutie van de beeldsensor om 4K/UHD-video-opnamen met een zeer hoge resolutie en een beeldsnelheid van 30p/25p/24p te produceren zonder cropfactor. Videofilmers kunnen ook een externe videorecorder gebruiken om haarscherpe HLG HDR-opnamen te maken die rechtstreeks kunnen worden weergegeven op een compatibele tv of monitor.

Nikon D780 | 1/1250 sec. | f/5.6 15 mm | ISO 4000 | AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED

Nikon D780 | 1/3200 sec. | f/2.0 50 mm | ISO 200 | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Jordi Brinkman, productmanager, Nikon Europe: “Veel fotografen gebruiken graag een D-SLR en ze zaten te wachten op een model zoals de D780. Als u een liefhebber van D-SLR's bent en zowel films als foto's wilt maken, is dit de perfecte oplossing. En als u de mogelijkheden van een systeemcamera wilt verkennen, hebben we ook het Z-systeem! Aan welk systeem een fotograaf of filmer ook de voorkeur geeft, wij bieden de veelzijdigheid waarmee hij of zij zijn creativiteit de vrije loop kan laten.”

Overzicht van belangrijke kenmerken

AF DOOR DE ZOEKER. Het 51-punts AF-systeem met fasedetectie is gevoelig tot -3 LW. U kunt bewegende onderwerpen zeer nauwkeurig volgen en snel schakelen tussen geavanceerde AF-standen.
AF BIJ LIVEBEELD. Het hybride AF-systeem met 273 punten is gevoelig tot -4 LW, of tot -6 LW met AF bij weinig licht.¹ Oogherkenning-AF is beschikbaar wanneer u foto's maakt tijdens het filmen.
SERIEOPNAMEN TOT 12 BPS. Fotografeer met maximaal 7 bps met AF/AE of maximaal 12 bps in de stand Stille livebeeldfotografie. Gebruikers krijgen beelden van volledige resolutie, zelfs wanneer ze fotograferen in RAW.
OPTISCHE ZOEKER EN KANTELBAAR TOUCHSCREEN. De 0,70x optische zoeker heeft een grote beeldhoek en een dekking van 100%. Via de kantelbare lcd-monitor met 2.359.000 beeldpunten kunt u de sluiter en AF via aanraking bedienen.
UITMUNTENDE BEELDKWALITEIT. Objectieven met F-vatting. Full-frame CMOS-sensor van 24,5 MP. EXPEED 6-beeldprocessor. Dezelfde RGB-sensor met 180.000 pixels en hetzelfde geavanceerde systeem voor onderwerpherkenning als de D850.
ZEER GROOT ISO-BEREIK. De D780 heeft een groter ISO-bereik dan de veelgeprezen D850. Werk met ISO 100-51.200, omhoog uitbreidbaar tot 204.800 en omlaag tot ISO 50.
FULL-FRAME D-SLR-VIDEO'S. Maak 4K/UHD-video-opnamen met een zeer hoge resolutie en met 30p/25p/24p, zonder cropfactor. Neem op met N-log of maak haarscherpe HLG-opnamen (Hybrid Log Gamma).
CREATIEVE VRIJHEID. Ingebouwde time-lapse-functie. Foto's van 2 MP met een razendsnelle 120 bps. Ingebouwd digitaliseringsmenu. En meer.
SNELLE BEELDOVERDRACHT. Dankzij de snelle gegevensoverdracht en de draadloze verbinding van de camera kunt u beelden gemakkelijk online delen. En via SnapBridge kunnen gebruikers JPEG- en RAW-bestanden delen met elk smartapparaat.

¹ Wanneer u opnamen maakt met een objectief met een maximaal diafragma van f/2 of groter.