14-02-2019

Maak kennis met het eerste objectief van het drietal objectieven voor Nikon Z. Het lichtsterke objectief NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S

Amsterdam, 14 februari 2019: Vandaag introduceert Nikon het eerste van het drietal objectieven voor Nikon Z. De NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S is een professioneel objectief met een uitzonderlijk compacte constructie, geavanceerde optiek en uitgebreide weerbestendige afdichting.

Dit oersterke objectief biedt uitstekende resultaten voor foto's of video. De scherpte is uitstekend over het gehele beeld en de prestaties bij close-ups overtreffen die van elk willekeurig full-frame 24-70mm-objectief dat momenteel verkrijgbaar is. Lichtvlekken zijn effectief tegengegaan en de grote Z-vatting en het f/2.8 diafragma over het hele bereik is voorzien van negen afgeronde lamellen creëren prachtige stereffecten. De bokeh heeft vloeiende gradaties naar de randen van het beeld en ziet er prachtig natuurlijk uit.

The NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S is volledig weerbestendig en klaar om de ontberingen van het dagelijkse professionele gebruik te kunnen doorstaan. De zoom- en scherpstelringen passen zich met precies het juiste draaipunt aan. En er kunnen meer opnameparameters rechtstreeks vanaf het objectief worden geregeld dan ooit tevoren.

Dirk Jasper, Productmanager bij Nikon Europe: “Als je maar één objectief mee kunt nemen, biedt de NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S de ideale combinatie van een compact ontwerp en professionele prestaties. Elk deel van een onderwerp wordt met levensechte helderheid weergegeven en de volledig weerbestendige afdichting bereidt dit objectief voor op elke locatie.”

Overzicht van belangrijke kenmerken

Haarscherp: superieure prestaties van rand tot rand. Uitzonderlijke prestaties bij close-ups (kortste scherpstelafstand van 0,38 m).
Geavanceerd optisch ontwerp: 17 elementen in 15 groepen met anti-reflecterende ARNEO Coat en Nano Crystal Coat.
Aanpasbare instelring: handmatige scherpstelling (standaard), geluidloze diafragmaregeling (geweldig voor irisovergangen tijdens video-opname) of belichtingscorrectie.
Fn-knop: wijs maximaal 21 verschillende functies toe. Van AF-vergrendeling tot lichtmeting, bracketing en meer.
OLED-informatiescherm: controleer snel het diafragma, de scherpstelafstand, de exacte brandpuntsafstand en de scherptediepte.
Werkpaard: robuuste, compacte constructie met uitgebreide afdichting om tegen stof en vocht te beschermen.