Nikon Imaging | Nederland | Europa

19-06-2018

Look Deeper: Nikon en fotograaf Tomas Sentpetery kijken onder de oppervlakte van Europese reisbestemmingen

Nieuwe beelden tonen trekpleisters boven en onder de grond, vastgelegd met NIKKOR FX- en DX-objectieven

Amsterdam, 19 juni 2018: In een exclusieve fotoreeks, vandaag uitgebracht door Nikon, kijkt fotograaf Tomas Sentpetery dieper en toont hij populaire reisbestemmingen in Europa vanuit een ander perspectief, zowel boven als onder de grond.

In de wetenschap dat bekende plaatsen altijd meer te bieden hebben dan we aanvankelijk zien, bezocht Tomas vijf Europese toeristische bestemmingen, Londen, Parijs, Krakau, Napels en de zuidkust van Spanje, om er originele reisfoto's te maken. Gewapend met een selectie NIKKOR FX- en DX-objectieven en camera's verkende hij de buitengewone plekken onder deze bekende locaties en legde ze vast. Van de verlaten gangen van het Londense metronetwerk tot de oogverblindende Wieliczka-zoutmijn in de buurt van Krakau via de uitgestrekte Barrio de Cuevas in Spanje, het grootste complex grotwoningen van Europa, laten de beelden zien dat er nog steeds onverwachte plaatsen zijn om te verkennen. U kunt de volledige fotoreeks hier bekijken.

Big Ben in Londen en het verlaten metrostation Aldwych.
Foto boven de grond: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Foto onder de grond: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Oude Bourbon-tunnels slingeren onder de grond in de regio Napels.
Foto boven de grond: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Foto onder de grond: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Dankzij de historische steden, uiteenlopende culturen en wereldberoemde bezienswaardigheden is Europa een favoriete bestemming voor zowel reizigers als reisfotografen. Tomas wilde echter een stapje verder gaan. Hij wilde NIKKOR DX-objectieven op de Nikon D7500 gebruiken om het bovengrondse deel van Europese reisbestemmingen* te fotograferen, terwijl hij met NIKKOR FX-objectieven op het Nikon's topmodel, de Nikon D850, wilde vastleggen wat zich onder de oppervlakte bevindt.

Barrio de Cuevas in Guadix, Spanje, locatie van het grootste grottencomplex van Europa
Foto boven de grond: AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR
Foto onder de grond: AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Boven de grond in Krakau en de Wieliczka-zoutmijn in de buurt van de stad
Foto boven de grond: AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED
Foto onder de grond: AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Tomas Sentpetery over zijn project: “Overal om ons heen liggen verborgen werelden en ik wilde laten zien dat er in populaire toeristische bestemmingen meer te zien is dan je zou verwachten. Doe onderzoek voordat je op reis gaat en wees niet bang om dieper te kijken. Met de juiste uitrusting en honger naar avontuur is het mogelijk om prachtige, opvallende reisfoto's te maken.”
 
Tomas gebruikte de volgende apparatuur tijdens de fotosessies:
• Nikon D850: De nieuwste FX-camera biedt de ultieme combinatie van resolutie, snelheid en lichtgevoeligheid. Met 45 MP legt deze camera zeer fijne details vast in heldere, scherpe beelden waarin zelfs de meest subtiele structuren goed zichtbaar zijn. Het ISO-bereik van 64-25.600 is zeer geschikt om levendige kleuren naar voren te halen in omgevingen met weinig licht, ideaal wanneer u op verkenning gaat in donkere werelden onder de grond.
• Nikon D7500: De lichte Nikon D7500 is ideaal voor de kritische avonturier. Deze camera heeft een dynamische DX-formaat sensor van 20,9 MP en een slanke kantelmonitor waarmee fotografen kunnen scherpstellen en fotograferen vanuit de meest uitdagende hoeken. Aangezien het ISO-bereik kan worden uitgebreid tot 1.640.000, maakt de Nikon D7500 voor elke reisfoto optimaal gebruik van het beschikbare licht.

FX-uitrusting:
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED: Dit zeer lichtsterke objectief met extreme groothoek biedt een scherpte van rand tot rand die de scherpte van equivalente vast-brandpunt-objectieven overtreft. Het grote diafragma en de Nano Crystal Coat verminderen de effecten van beeldschaduwen en lichtvlekken, waardoor het objectief zich naadloos kan aanpassen aan elke omgeving.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR: Dit groothoekobjectief, het meestgebruikte professionele objectief in het NIKKOR-assortiment, garandeert uitzonderlijke prestaties bij weinig licht en een consistente belichting over het hele zoombereik. Voor meer uitdagende omstandigheden op reis stoot de fluorcoat op de voorste en achterste lenselementen water, stof en vuil af.
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED: Dit lichte en veelzijdige vast-brandpunt-objectief is de perfecte keuze voor creatieve fotografen die het perspectief willen overdrijven en eens iets anders willen laten zien. Met een brandpuntsafstand van 20 mm, een helder maximaal diafragma van f/1.8 en een compacte behuizing kan dit objectief alles aan, van krappe interieurs tot reportagefotografie.

DX-uitrusting:
• AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED: Dit ultragroothoekobjectief met 2,4x zoom heeft een hoogwaardig optisch ontwerp en produceert beelden met een uitstekende resolutie en contrast en minimale vertekening. Voor reisfotografen is dit objectief ideaal om landschappen vast te leggen, het perspectief te overdrijven of te fotograferen in krappe ruimten.
• AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR: Het ultieme objectief om mee rond te lopen voor fotografen die op zoek zijn naar het perfecte uitzicht. Dankzij de lichte behuizing, het heldere diafragma van f/2.8–4 en het vibratiereductiesysteem is dit objectief uitstekend geschikt om uit de hand te fotograferen.
• AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR: Dit krachtige superteleobjectief met 16,7x zoom is perfect voor reisfotografie. Dit veelzijdige objectief heeft een compacte behuizing zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. De handige zoomvergrendeling houdt het objectief veilig op zijn plaats wanneer u rondloopt.

­­­­Tomas concludeert:, “Of ik nu een krappe, donkere ruimte fotografeerde of een uitgestrekt open landschap vol contrast, dankzij de objectieven die ik gebruikte, kon ik me eenvoudig aanpassen aan de uitdagingen waar elke locatie me voor stelde. Dit project laat zien hoe belangrijk het is dat je het juiste objectief voor de juiste opname hebt en dat je niet bang moet zijn om alles uit jezelf en je apparatuur te halen om zo de verborgen schoonheid van elke plek te vinden.”

Fotografen die na het zien van de serie 'Look Deeper' willen experimenteren en hun reisfotografie naar een hoger plan willen tillen, kunnen profiteren van een cashback-aanbieding voor de Nikon D7500 en de NIKKOR-objectieven die Tomas gebruikt.

*Foto van de Big Ben in Londen gemaakt met de Nikon D800 en de AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED

Over Tomas Sentpetery

Fotograaf Tomas Sentpetery is geboren in Slowakije en woont in Londen. Hij is een ervaren landschaps- en portretfotograaf. Zijn levendige fotostijl wordt gekenmerkt door opnamen van beroemde Londense bezienswaardigheden onder dramatische luchten. Tomas heeft ook heel veel gereisd in Europa en houdt ervan verborgen en onbekende plekken te ontdekken. Met zijn laatste fotoserie hoopt Tomas reisfotografen te enthousiasmeren en te inspireren om dieper te kijken tijdens hun volgende avontuur.

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com