Nikon Imaging | Nederland | Europa

30-05-2018

De trends in trouwfotografie voor 2018 onthuld

Nikon brengt een lookbook met trouwfotografie uit waarin trendvoorspellingen van topfotografen en influencers uit heel Europa worden onthuld

Amsterdam, 30 mei 2018: Nadat Nikon in 2017 het Europees Nikon-collectief voor bruiloften oprichtte, onthult het bedrijf nu zijn eerste lookbook met trouwfotografie – een illustratieve gids voor klassieke, huidige en opkomende trends zoals deze voorspeld zijn door Nikon’s panel van toptrouwfotografen en influencers uit heel Europa.

Geïnspireerd door de eigen portfolio's en gebruikmakend van jaren aan ervaring voorspelde het collectief voor 2018 drie nieuwe trends in trouwfotografie die volgens het collectief in de komende jaren steeds duidelijker tot uiting zullen komen. Hoewel opnamen tijdens het gouden uur en de fotoreportagestijl permanente klassiekers blijven, voorspelt het collectief drie belangrijke trends die tijdens dit seizoen en daarna steeds gangbaarder zullen worden.

Opname in ‘modestijl’, gemaakt door Ross Harvey met de D750 en AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Opname in ‘eenvoudige stijl’, gemaakt door Nadia Meli met de D750 en AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Modestijl

Het collectief verwacht dat steeds meer stellen geïnspireerd door topklasse modereportages en trouwjurkontwerpen van couturiers hun foto's met meer styling zullen vormgeven. De bruid draagt een trouwjurk van een couturier, dus zal zij ook foto's in een couturestijl willen hebben in plaats van de traditionelere en geënsceneerde foto's die in het verleden populair waren.

Eenvoudige stijl

Door zich te concentreren op te veel details of door overmatig gebruik van trouwattributen gaan sommige fotografiestijlen veel te ver en het collectief verwacht dat dit zal leiden tot een volledige herziening van trends. Het collectief voorspelt dat in 2018 bij sommige stellen de focus zal liggen op terug naar de essentie, met een accent op tijdloze foto's die eenvoud, puurheid en soberheid benadrukken en uitstralen.

Alleen professionele fotografie

In een tijd waarin sociale media zijn geïntegreerd in ons dagelijks doen en laten, merkt het collectief dat stellen nu aan hun gasten vragen om tijdens de huwelijksceremonie geen kiekjes te maken en te delen. In het verlengde daarvan voorziet het collectief dat er nog sterker zal worden vertrouwd op de professionele trouwfotografie, waarbij de fotograaf elk moment en elke emotie gemakkelijk natuurlijker kan vastleggen en de gasten hun volledige en onverdeelde aandacht aan de trouwerij kunnen schenken.

‘Professionele opname’, gemaakt door Chloé Lapeyssonnie met de D750 en AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Opname in ‘eenvoudige stijl’, gemaakt door Simona Smrčková en Kamil Saliba met de D750 en AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G

Het lookbook van het Europees Nikon-collectief voor bruiloften bevat illustraties met spectaculaire beelden van echte bruiloften die allemaal zijn gemaakt met een Nikon-camera met NIKKOR-objectieven. Het collectief licht niet alleen de toekomstige trends uit, maar bespreekt ook de favoriete klassieke en huidige trends die bij hun klanten te zien zijn, zoals ‘het creatieve gebruik van flitsers´, ‘contrasterend licht‘ en ‘reportagestijl‘.

De beelden worden gecombineerd met praktische tips en adviezen voor aankomende en gevestigde trouwfotografen over hoe ze de fotostijlen opnieuw kunnen creëren.

Als commentaar op haar betrokkenheid bij het maken van het lookbook van het Europees Nikon-collectief voor bruiloften zei de Franse trouwfotografe Chloé Lapeyssonnie: “Ik heb in de loop der jaren honderden trouwerijen bijgewoond en heb zelf kunnen zien hoe trouwfotografie zich verder blijft ontwikkelen. Ik hoop dat de trends die we bij Nikon hebben ontdekt fotografen zullen inspireren om zichzelf te blijven uitdagen en om nieuwe manieren van fotograferen te vinden. Ook hoop ik dat ze aankomende fotografen laten zien hoe een trouwerij op allerlei verschillende manieren kan worden vastgelegd. Het was heel plezierig om samen te werken met de andere Nikon-fotografen en influencers en al onze ervaring en kennis te bundelen.”

Het lookbook is online beschikbaar op de website van Nikon Europe: lookbook met trouwfotografie, en meer informatie over het Europees Nikon-collectief voor bruiloften vindt u hier.

Nikon-apparatuur die voor het lookbook werd gebruikt:

Camerabody's
• D850
• D750

Objectieven
• AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G
• AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
• AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G
• AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Flitser
• Speedlight SB-700