Nikon Imaging | Nederland | Europa

16-04-2018

Model meets Mural: Nikon en fotografe Julia Kennedy brengen de mode naar de straat

Amsterdam, 16 april 2018 In een nieuwe fotoserie die vandaag door Nikon is uitgebracht, voegt modefotografe Julia Kennedy twee mainstream kunstvormen samen door de wereld van de mode te combineren met de fraaiste straatkunst van Londen.

Julia werkte samen met de Franse styliste Coline Bach en benutte de snelheid en resolutie van de nieuwste D-SLR-camera van Nikon, the D850, en uiteenlopende NIKKOR-objectieven om de dynamiek en het hoge tempo van het drukke stadsleven vast te leggen en tegelijk de extravagantie van de mode-industrie tot uiting te brengen.

Deze exclusieve serie van acht foto's weerspiegelt Julia’s werkopvatting dat mode niet beperkt hoeft te blijven tot de catwalk, maar dat het in elke omgeving kan worden gewaardeerd. Bij haar foto's ligt de nadruk op levendige kleuren, gedetailleerde structuren en beweging, terwijl de modellen middels styling en rekwisieten bewust in de context van de fraaiste muurschilderingen van Noord- en Oost-Londen worden geplaatst. De volledige fotoserie kan hier worden bekeken.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Muurschilderingen door DRT (L) en Sr. X (R), Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Muurschildering door Dan Kitchener, Camden

Julia Kennedy zegt over dit project: “Londen heeft internationaal een uitstekende reputatie op het gebied van mode en van levendige straatkunst en ik ben altijd op zoek naar interessante kleuren en structuren. Dankzij de snelheid, de hoge resolutie en de lichtgevoeligheid van de D850 kan ik alle bewegingen, details en kleuren in elke opname vastleggen en in deze gewone stadsomgevingen een gevoel van opwinding creëren.”

Julia maakte de fotoserie met behulp van de volgende apparatuur:
• D850 – Nikon’s nieuwste full-frame D-SLR-camera biedt met een buitengewone resolutie van 45 megapixels, een uitstekend dynamisch bereik, continu-opnamen met een snelheid tot 7 bps* bij volledige resolutie en een toonaangevend ISO-bereik een winnende combinatie van snelheid, detail en precisie.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – Het perfecte zoomobjectief voor groothoek- en gemiddelde teleopnamen. Het lichtsterke diafragma van f/2.8 van het objectief levert uitzonderlijke prestaties bij weinig licht en zorgt voor een consistente belichting over het hele zoombereik. Vibratiereductie vermindert cameratrilling waardoor u opnamen kunt maken met sluitertijden die vier stops langer zijn.
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Dit lichtsterke groothoekobjectief heeft een Nano Crystal-coating die de effecten van beeldschaduwen en lichtvlekken vermindert. Het objectief biedt scherpte van rand tot rand dat de scherpte van equivalente vast-brandpunt-objectieven overtreft. 
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – Een lichtsterk FX-formaat vast-brandpunt-objectief met een vaste brandpuntsafstand van 20 mm ultragroothoek en een helder maximaal diafragma van f/1.8. Dit veelzijdige lichtgewicht objectief is een uitstekende keus voor creatieve fotografen die het perspectief willen overdrijven.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Muurschildering door Otto Schade, Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Muurschildering door Dr Zadok, Hackney

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Muurschildering door Paula Plim, Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Muurschildering door Darren John, Tower Hamlets

Klik hier voor meer informatie.

Over Julia Kennedy

De Britse fotografe Julia Kennedy woont en werkt in Londen. Julia staat bekend om haar gebruik van kleur, groot opgebouwde sets en fantastische locaties. Ze lacht graag en maakt opnamen met een eigen stijl en een gevoel voor humor of ironie. Julia heeft gewerkt met een groot aantal modebladen zoals L’Officiel, Vogue en Wonderland en met veel bekende merken zoals Charlotte Olympia, House of Hackney, Harrods, Oasis, Sweaty Betty en Rimmel. 
www.juliakennedy.com
@msjuliakennedy

Over Coline Bach

Coline Bach is een Franse styliste en kostuumontwerpster die in Londen woont en werkt. Na het behalen van een Master in modejournalistiek aan de Central Saint Martins School begon ze als eerste assistente van Robbie Spencer, Fashion Director van Dazed & Confused, en werkte voordat ze zelf carrière ging maken met hem aan publicaties zoals Dazed & Confused, AnOther, AnOther Man, Interview Magazine, Vogue Italia, V Magazine, V Man, Harper’s Bazaar, Purple Fashion en Teen Vogue. 
www.colinebach.com
@colinebach

*Bij gebruik van de optionele MB-D18 multifunctionele battery pack met de EN-EL18b accu (die ook in de D5 wordt gebruikt) kunt u met de D850 tot 9 bps fotograferen