Nikon Imaging | Nederland | Europa

18-12-2017

De gezichten van Kerstmis

Nikon brengt een nieuwe serie fotoportretten uit die een licht werpt op de mensen die zorgen dat Kerstmis een groot feest is 

Amsterdam, 18 december 2017: In een originele, feestelijke fotoserie, vandaag uitgebracht door Nikon, reist de Duitse fotografe Paloma Parrot door Europa om de mensen vast te leggen achter enkele van onze meest geliefde kersttradities.

De portretten laten de mogelijkheden van NIKKOR-objectieven zien en zoomen in op de mensen die er achter de schermen aan werken om van de kerstvieringen in Europa een echt feest te maken. Van een rendierhouder uit Lapland tot een kerstbomenkweker uit Denemarken, van Britse drukkers van sokken en kaarten tot een Duitse speelgoedmaker: deze exclusieve fotoreeks toont de vaardigheden en het ambachtelijke vakmanschap van die feestelijke seizoen.

Julie Tuner, maker van hobbelpaarden, spijkert manen op een handgemaakt paard. Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G        

Mike Wallace, hoofdbakker, staat voor meer dan 100 van zijn huisgemaakte kerstcakes. Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Jade Downer, kaartenmaker, in haar eigen zeefdrukkerij. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Upi Virkkula, rendierhouder, met zijn kudde rond voedertijd. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Paloma Parrot over haar serie: "Als portretfotograaf ben ik op zoek naar fotoapparatuur met een zeer accurate onderwerpherkenning en uitmuntende prestaties die me de vrijheid en mogelijkheid biedt om het verhaal van de gefotografeerde over te brengen met slechts één camera en één objectief. Beide objectieven die ik voor deze serie heb gebruikt, boden me de flexibiliteit om intieme portretten te fotograferen, terwijl ik deze mensen in het hart van hun werkomgeving plaatste om hun rol in de feestelijkheden rond de kerst te visualiseren."

Paloma Parrot maakte de foto's met Nikon's nieuwe topmodel DX-formaat D-SLR, de D7500, en de volgende NIKKOR-objectieven:
•  AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR: Dit krachtige, compacte, allround DX-zoomobjectief dekt probleemloos een bereik van groothoek tot tele, waardoor dit geschikt is voor de meeste opnamesituaties, van intieme portretten tot reisfotografie. Nikon's indrukwekkende vibratiereductie zorgt ervoor dat beelden altijd scherp zijn, terwijl de lichte behuizing van het objectief goed in evenwicht is met de camera.
•  AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G Dit lichtsterke vast-brandpunt-objectief van 50 mm heeft een groot maximaal diafragma van f/1.4 dat ideaal is voor opnamen bij weinig licht of wanneer een kleine scherptediepte gewenst is. Het is ook voorzien van Nikon's exclusieve Silent Wave Motor (SWM) voor een snelle, stille autofocus.

Fotografen die na het zien van de serie 'De gezichten van Kerstmis' willen experimenteren en hun portretfotografie naar een hoger plan willen tillen, kunnen hier profiteren van een cashback-aanbieding voor de NIKKOR-objectieven uit deze campagne.

Hieronder vindt u meer informatie over de 'gezichten' van Kerstmis in deze campagne met details over hun betrokkenheid bij deze feestelijke tradities.

Over Paloma Parrot

Paloma Parrot is een Duitse fotografe uit Dortmund. Al meer dan 20 jaar deelt ze haar perspectief van achter de camera. Ze staat bekend om haar minimale, grafische stijl, geheel in overeenstemming met haar devies: 'minder is altijd meer'.
www.instagram.com/palomaparrot/?hl=nl
takingpicturesofwhatever.tumblr.com/

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar www.europe-nikon.com