04-10-2017

Het straatleven door een objectief

Nikon geeft een nieuwe fotoserie vrij van Barcelona om amateur-straatfotografen te inspireren

Amsterdam, Nederland, 4 oktober 2017– Nikon geeft vandaag een exclusieve fotoserie vrij nadat de Spaanse fotograaf Ibai Acevedo de opdracht kreeg om in zijn thuisstad Barcelona vijf verschillende locaties op één dag te fotograferen met vijf verschillende NIKKOR-objectieven met vast brandpunt.

Het stedelijke landschap van Barcelona is een uniek contrast van prachtige stranden, moderne architectuur en gotische invloeden. De fotoserie bevat indrukwekkende beelden van Barcelonetas, Sagrada Familia, Las Ramblas, de gotische buurt en Tibidabo. Elk beeld werd genomen met een passend, specifiek vast-brandpunt-objectief om te laten zien hoe dergelijke objectieven straatfotografie tot een ongezien, uitzonderlijk niveau kunnen tillen.

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Ibai maakte de fotoserie met de Nikon D750 en de volgende NIKKOR-objectieven met vast brandpunt:
- AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED: De groothoek van dit objectief en de kleine scherptediepte maakten het de perfecte keuze om het beroemde strand van Barcelona vast te leggen. Met dit objectief kon Ibai de ambiance en de sfeer van Barcelonetas zonder vertekening vastleggen, met veel scherpte, zelfs in fel licht.
- AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G: Het objectief blinkt uit door tegelijkertijd kleine scherptediepte en groothoeken vast te leggen, terwijl het ook effectief is bij weinig licht. Dit is goed zichtbaar in Ibai's beeld van de beroemde Sagrada Familia, gereflecteerd in een nabijgelegen meer, dat eruitziet als een schilderij.
- AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G: Dit objectief was perfect om tussen de zee van mensen die over Las Ramblas krioelden een prachtige opname te isoleren. Het diafragma zorgde voor een uitmuntende scherptediepte en gaf een schitterende textuur met een mooie vervaging achteraan in het beeld.
- AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G: Dit is het ideale portretobjectief dat ongelooflijk veel details kan vastleggen. Het objectief geeft een vloeiende bokeh en trekt daarmee de blik van de toeschouwer. Deze capaciteiten werden in de gotische buurt getest.
- AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G: De hoge lichtgevoeligheid van dit objectief past zich eenvoudig aan het veranderende licht aan, waardoor dit objectief de optimale keuze was om zowel de kerk als de zonsondergang over Tibidabo vast te leggen.

Ibai Acevedo zei over zijn ervaring: “Voor mij draait het bij straatfotografie om het nemen van risico's en te proberen iets ongebruikelijks of vluchtigs vast te leggen. Ik kijk voortdurend goed om me heen en probeer altijd elke kans te grijpen die zich voordoet. Het is erg belangrijk dat je kunt improviseren. Het mooiste van fotografie is immers dat je unieke momenten kunt vastleggen. Het is echt belangrijk om te kunnen improviseren. De pracht van fotografie zit hem uiteindelijk in het vastleggen van iets unieks voor dat moment. Elementen zoals wisselende licht- en weersomstandigheden bieden ontelbare uitdagingen én kansen voor fotografen. Maar je kunt dan wel op het juiste moment op de juiste plaats zijn en een creatieve compositie hebben, zonder het juiste objectief zijn je mogelijkheden beperkt.”

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Video

Kijk naar Ibai op locatie in zijn thuisstad Barcelona en leer hoe u NIKKOR-objectieven met vast brandpunt kunt gebruiken in deze serie van praktische video's: http://bit.ly/nikon_ltal

Gebruikte apparatuur

Tijdens de opname gebruikte Ibai Acevedo de volgende apparatuur:
Nikon D750
AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED
AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G