Nikon Imaging | Nederland | Europa

25-07-2017

Nikon viert 100e verjaardag met exclusieve reeks jubileumcontent

Amsterdam, 25 juli 2017 – Nikon lanceert een exclusieve reeks content ter ere van hun 100e verjaardag op 25 juli 2017. Deze content, die toegankelijk is via Nikon’s Anniversary Hub, wordt in de loop van de zomer online gezet en omvat iconische beelden, verhalen en advies van fotografen uit de hele wereld die hebben bijgedragen aan een eeuw verbeeldingskracht en de rijke geschiedenis van Nikon. U vindt hier ook een virtuele rondleiding achter de schermen van het Nikon Museum in Tokio.

Sinds de oprichting (als Nippon Kogaku K.K.) in 1917 heeft Nikon de wereld voorzien van unieke producten en knowhow die de grenzen van optische technieken en precisietechnologie hebben verlegd. De content op de site loopt uiteen van industriële inkijkjes tot beroemde Nikon-adepten en is bedoeld om zowel fans als fotografen te blijven inspireren.

De serie is onderverdeeld in vijf hoofdcategorieën:

100 jaar verhalen

In de afgelopen 100 jaar heeft Nikon een belangrijke rol gespeeld bij het veranderen van de wereld van fotografie. Nikon deelt enkele van de belangrijkste, mooiste en meest persoonlijke verhalen uit Europa en de rest van de wereld, variërend van iconische mijlpalen, cameralanceringen en productinnovaties tot de individuele inspiratie van professionele fotografen, amateurs en fans.

Virtueel Nikon-museum

Om de geschiedenis van Nikon en de plaats waar het allemaal begon te laten zien, heeft Nikon een virtuele rondleiding van 360 graden door het wereldberoemde Nikon-museum in Tokio gemaakt. Wanneer bezoekers de wereld van Nikon binnentreden, krijgen ze een historisch overzicht te zien van de technologie, producten en mijlpalen van Nikon, met inbegrip van de manier waarop Nikon de biowetenschappen, de geneeskunde en zelfs de ruimtevaart heeft geholpen.

Icons with Nikons

Nikon-camera's en -objectieven worden gebruikt door mensen van alle rangen en standen. Deze reeks foto's toont beroemdheden uit de wereld van muziek, televisie, film en sport met een Nikon in de hand.

100 jaar hulp

Sinds 1917 heeft Nikon fotografen ondersteund in de door hen gekozen discipline door hen inzichten en advies te bieden om zo de grenzen van hun mogelijkheden te verleggen en daarbij ook amateurs en fans de weg te wijzen. Ter nagedachtenis hieraan, en op basis van de inzichten van enkele fotografen uit de hele wereld die Nikon gebruiken, heeft Nikon de beste tips uit een eeuw expertise verzameld.

#LookBackAtNikon

Nikon lanceert ook een Instagram-wedstrijd voor Nikon-fans en -liefhebbers uit Europa waarbij allerlei prijzen te winnen zijn, waaronder Nikon-camera's. De wedstrijd daagt deelnemers uit om een foto te maken die henzelf en hun Nikon-camera weerspiegelt. Deelnemers die de beste ‘selfie’ maken in een spiegel, raam, plas of op een andere vindingrijke manier, maken kans op diverse prijzen, waaronder een Nikon D500 of D7500. Voor meer informatie volgt u @NikonEurope op Instagram.

Voor meer informatie over Nikon’s 100e verjaardag en om de jubileumcontent te bekijken, gaat u naar de Anniversary Hub.