22-05-2017

Nikon D500 wint Camera GP2017 Editors Award

Amsterdam, Nederland, 22 mei 2017: Nikon kondigt met trots aan dat de digitale SLR-camera D500 is onderscheiden met de Camera GP (Grand Prix) 2017 Editors Award (een redacteursonderscheiding). Eerder ontving deze camera al onderscheidingen van onder andere TIPA en EISA.

De Camera GP-awards worden gesponsord door de Camera Journal Press Club (C.J.P.C. een persclub van cameratijdschriften in Japan). Deze organisatie werd opgericht in september 1963 en bestaat uit redacteuren van 12 camera- en fotografietijdschriften (sinds april 2016). De winnaar van de Editors Award, dit jaar de D500, wordt geselecteerd op basis van populariteit, de hype die deze camera heeft veroorzaakt en de innovatie die de camera toont, zoals beoordeeld door leden van de C.J.P.C.

De D500 heeft inmiddels drie zeer begeerde awards gewonnen. Eerder werd deze camera al onderscheiden met de Best APS-C DSLR Expert-award bij de TIPA Awards 2016 en de European Prosumer DSLR Camera 2016-2017-award bij de EISA Awards.

Juryleden over de selectie van de D500

“De D500 is het langverwachte, nieuwe hoogwaardige model in het assortiment van Nikons SLR-camera's op APS-C-formaat. Deze camera biedt een uitstekende balans tussen prestatie en prijs, en bevat basisfuncties zoals de AF-sensor van de D5 (het 'full-size' topmodel op 35-mm [135]-formaat van Nikon). Toch is de camera beschikbaar voor een voor de gemiddelde consument betaalbare prijs. De D500 mag worden gezien als een camera die het APS-C-formaat aantrekkelijker maakt met een stoere en stevige camerabody, high-definition zoeker, en meer dan voldoende continue opnameprestatie: alles wat men van een hoogwaardig model mag verwachten. De camera is uitgerust met een superieur AF-systeem met scherpstelpunten die een groot gedeelte van het beeld beslaan. Zo kunnen ook bewegende onderwerpen scherp en helder worden vastgelegd. Hoewel de ontwikkeling van spiegelloze camera's geweldig is, herinnert de D500 ons weer aan de kracht van SLR-camera's.”

Belangrijkste functies van de D500

·Een 153-punts AF-systeem van de volgende generatie dat uitstekende mogelijkheden biedt om in iedere situatie scherp te stellen op het onderwerp

·Zeer snelle continu-opnamen van tot wel 200 beelden per serieopname, tot wel 10 bps (14-bits RAW-beelden met compressie zonder verlies)

·Het compacte systeem dat het DX-formaat biedt voor handzaam fotograferen

·Speelt in op de behoeften van professionals met ondersteuning voor filmopname in 4K UHD (3840 × 2160)

·De nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine, die zorgt voor een breed scala aan standaardgevoeligheden tot ISO 51.200, met een extra uitbreiding helemaal tot Hi 5 (gelijk aan ISO 1.640.000)

·Uitgerust met een 3,2-inch kantelbare touchscreenmonitor met hoge resolutie, die fotograferen nog gemakkelijker maakt

·Ondersteunt SnapBridge, een app voor een naadloze aansluiting tussen de camera en een smartapparaat