Nikon Imaging | Nederland | Europa

31-05-2017

Groothoek. Ultragroothoek. Fisheye. Drie nieuwe NIKKOR-objectieven die nieuwe kansen bieden

Amsterdam, 31 mei 2017: Nikon breidt hun assortiment objectieven uit met het allereerste NIKKOR-fisheye-zoomobjectief voor FX-formaat, een nieuw lichtsterk vast-brandpunt-objectief van 28 mm voor FX-formaat en een ultragroothoekzoomobjectief voor DX-formaat. Voor fotografen die graag meer ruimte creëren en perspectieven overdrijven, bieden deze drie objectieven fascinerende mogelijkheden.

Fotografen van evenementen, bruiloften, portretten, reizen en landschappen krijgen meer vrijheid om hun verhaal te vertellen met de nieuwe AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Deze nieuwste toevoeging aan Nikon's veelgeprezen NIKKOR f/1.4-assortiment is een objectief dat een buitengewone artistieke zeggenschap mogelijk maakt bij elk soort licht. Fotografen die extreme beeldhoeken willen vastleggen, kunnen met het eerste fisheye-zoomobjectief van Nikon variëren tussen een rond perspectief en een beeldvullende compositie. De geavanceerde optische constructie van het AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15 mm-objectief garandeert dat de veelzijdigheid niet ten koste gaat van de kwaliteit. En DX-fotografen die graag indrukwekkende standpunten willen verkennen, zullen zeker waardering hebben voor het nieuwe AF-P DX NIKKOR 10-20 mm VR-zoomobjectief. Dit lichte groothoekzoomobjectief is heel gebruiksvriendelijk en zeer geschikt om overal mee naartoe te nemen. Het produceert een uitmuntende beeldkwaliteit en biedt zeer veel waar voor zijn geld. Het is de perfecte metgezel voor Nikon's handzame DX-formaat D-SLR's met hoge resolutie.

Dirk Jasper, productmarketingmanager van Nikon BV, zegt hierover: “Fotografie is een aantrekkelijke manier om verhalen te vertellen en een weids perspectief vormt een sterke manier om een unieke kijk op de wereld te geven. We zijn er dan ook trots op dat we drie nieuwe groothoekmodellen aan het assortiment NIKKOR-objectieven kunnen toevoegen. Elk objectief vertegenwoordigt nieuwe mogelijkheden: een frisse blik om verhalen te vertellen met de buitengewone beeldkwaliteit waar NIKKOR om bekendstaat.”

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED. Twee fisheye-effecten in één objectief. Wissel in een handomdraai van een circulaire fisheye van 8 mm naar een beeldvullende fisheye van 15 mm. Verwacht prachtige beelden van hoge resolutie, die van hoek tot hoek scherp zijn, zelfs bij de maximale diafragma-instelling van f/3.5. Profiteer van de kortste scherpstelafstand van 0,16 m. Dit objectief heeft een robuuste stofbestendige en druipwaterdichte constructie en een gecombineerde zonnekap-objectiefdop.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Volg uw visie. Vertel uw verhaal. Leg elk detail vast met nóg meer detail. Profiteer van de buitengewone esthetische zeggenschap bij elk soort licht en van het uitmuntende oplossend vermogen, zelfs als u fotografeert met het grootste diafragma. De kortste scherpstelafstand van slechts 0,28 m biedt extra veelzijdigheid. Dit objectief is stofbestendig en druipwaterdicht en kan daarom betrouwbaar worden ingezet bij zwaar weer.

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR. Dwaaltocht door dramatische perspectieven. Van grootse luchten tot beeldvullende close-ups maakt u eenvoudig prachtige opnamen met de brandpuntsafstand van 10-20 mm en de kortste scherpstelafstand van 0,22 m. De vibratiereductie (VR) van Nikon voorkomt vage beelden en zorgt voor scherpere foto's bij weinig licht. De AF-P-stappenmotor zorgt voor een soepele, snelle en bijna geluidloze autofocus, wat een extra voordeel is wanneer u films opneemt.