28-04-2017

Nikon wint vier TIPA Awards 2017: Nikon D5600, COOLPIX W100, PC NIKKOR 19mm f/4E ED en KeyMission 360

Amsterdam, Nederland, 28 april 2017: Nikon kan met trots mededelen dat vier van zijn producten de prestigieuze TIPA Awards 2017 hebben ontvangen, die worden gesponsord door de TIPA (Technical Image Press Association), een wereldwijde autoriteit in de fotografie- en beeldvormingssector. De Nikon D5600 is winnaar van de 'Het beste DSLR-instapniveau', de COOLPIX W100 is winnaar van 'De beste robuuste camera', de PC NIKKOR 19mm f/4E ED is uitgeroepen tot 'Het beste professionele objectief' en KeyMission 360 is onderscheiden met 'De beste 360°-camera'.

De onderscheidingen zijn voor producten voor fotografie en beeldvorming, die op de markt zijn gekomen tussen 1 april 2016 en 31 maart 2017, in verschillende categorieën. Redacteuren van prestigieuze tijdschriften over camera's en beeldvorming over hele wereld konden een stem op de producten uitbrengen.

TIPA-commentaren over de Nikon D5600 – winnaar van de onderscheiding 'Het beste DSLR-instapniveau'

Het 24.2 MP Nikon DX-formaat van de D5600 is uitgerust met SnapBridge van Nikon, dat gebruikt kan worden voor opnamen op afstand en voor het automatisch overbrengen van de beelden van de camera naar een compatibele smartphone of tablet via Bluetooth. Tevens kan videomateriaal vanaf de camera worden overgedragen via de ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit. De camera biedt een 5 bps continumodus en een 39-punts AF-systeem, en een ISO-bereik van 100-25.600. Met het draai- en kantelbare 8,1 cm/3,2 inch 1037k-dot LCD-touchscreen kan creativiteit vanuit het standpunt worden gewerkt, dankzij de vele speciale effect-standen van de camera, maar ook met standaard belichtingsstanden en -patronen.

Daarnaast biedt de camera Full HD-video bij 60p en het NEF (RAW)-formaat van Nikon voor het opnemen van foto's.

TIPA-commentaren over de Nikon COOLPIX W100 - winnaar van de onderscheiding 'De beste robuuste camera'

Waterbestendig tot 10 meter, schokbestendig tot 1,8 meter, vorstbestendig tot -10 °C en stofdicht, de betaalbare W100 is voorzien van een 13.2-MP CMOS-sensor die foto's levert met ongeveer 4,7 bps en Full HD-video bij 30p. Het NIKKOR-objectief met 3x optische zoom biedt een brandpuntsafstand van 30-90 mm (equivalent met 35 mm-formaat) met elektronische VR. De helderheid van de 2,7 inch 230k-punts TFT LCD-monitor kan in vijf stappen worden ingesteld. Beschikbaar zijn vele creatieve Scene-standen en een belichtingscorrectie van +/-2 EV. De bediening via speciale one-touch-knoppen maken het opnemen gemakkelijk, zowel tijdens slechte weersomstandigheden als onder water. Met SnapBridge van Nikon kan beeldmateriaal gemakkelijk met smartphone-apparaten worden gedeeld en gearchiveerd.

TIPA-commentaren over de Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED – winnaar van de onderscheiding 'Het beste professionele objectief'

Professionals die architectuur en kleine ruimten fotograferen, zullen de kwaliteit en functies van dit objectief met tilt-shift en full-frame perspectiefcorrectie waarderen. De lens bevat 3 ED-elementen en twee asferische elementen en is voorzien van Nano Crystal- en Super Integrated-coatings. De tilthoek van de lens bedraagt +/- 7,5 graden en de shiftafstand bedraagt +/- 12 mm, met een rotatie tot maximaal 90 graden. Het objectief biedt een maximale perspectiefcorrectie: de tilt- en shiftbewegingen kunnen onafhankelijk en zonder vergrendeling worden ingesteld, terwijl de tilt parallel of haaks ten opzichte van de shift kan worden toegepast. Het objectief is voorzien van een water-, stof-, vuil- en vetafstotende fluorcoating op de voorste en achterste elementen, een elektromagnetisch diafragmamechanisme en een minimumdiafragma van f/32.

TIPA-commentaren over de KeyMission 360 – winnaar van de onderscheiding 'De beste 360°-camera'

Met de KeyMission 360 kunnen gebruikers 360-graden video's en foto's onder water vastleggen en delen. De camera is waterdicht, schokbestendig en vorstbestendig, er is geen extra behuizing noodzakelijk. De camera kan 4K HD-video's, 23,9 MP-foto's en time-lapse opnemen, en is voorzien van een geïntegreerde Nikon SnapBridge voor real-time draadloos delen. De nabije scherpstelafstand bedraagt ongeveer 30 cm met een beeldhoek van 8,2 mm (35 mm-equivalent). Compact (61,1 x 65,7 x 60,1 mm) en lichtgewicht (198 g), de gebruiksvriendelijkheid voor het maken van beelden in een groot aantal omstandigheden wordt verder verbeterd door de beschikbaarheid van speciale bevestigingsaccessoires.