Nikon Imaging | Nederland | Europa

15-02-2017

Nikon-producten bekroond met de onderscheiding 'iF Design Award 2017'

Amsterdam, 15 februari 2017: Nikon en het via de 'equity'-methode geassocieerde bedrijf Nikon-Trimble Co., Ltd* zijn verheugd te kunnen aankondigen dat vijf van hun producten de onderscheiding ‘iF Design Award 2017’ hebben ontvangen binnen hun productcategorie.

De winnende producten zijn:

Digitale SLR-camera – ‘Nikon D5’

De D5 is het nieuwste topmodel van Nikon dat een grote verscheidenheid aan onderwerpen en scènes aan kan dankzij superieure prestaties bij snelle continu-opnamen en een hoge gevoeligheid. Beide zijden van het pentaprisma zijn gestroomlijnd om te voldoen aan de eisen voor een professionele camera en door zijn algehele ontwerp heeft de camera een stoerder en sneller uiterlijk.

Digitale SLR-camera – ‘Nikon D500’

De professionele consumentencamera D500 beschikt over hetzelfde 153-punts AF-systeem als het topmodel, de D5. De APS-C-sensor vertoont een uitstekende wendbaarheid met snelle continu-opnamen van circa 10 bps en een tele-effect in combinatie met een FX-objectief. De D500 straalt innovatie en een gevoel van beweging uit met een klein pentaprisma (geen flitser) dat aan de voorzijde smaller wordt en op het onderwerp is gericht, een basisbeginsel van het ontwerp van de D-serie van Nikon.

Action camera – ‘KeyMission 360’

Nikon’s eerste action camera, de KeyMission 360, is een wearable action camera die is uitgerust met een beeldsensor aan de voor- en achterzijde en twee NIKKOR-objectieven, waardoor opname van verbluffend realistische 360-graden 4K UHD-video mogelijk wordt. De camera is waterdicht tot op een diepte van 30 m, schokbestendig, vorstbestendig en stofdicht.

Omgekeerde onderzoeksmicroscoop – ‘ECLIPSE Ti2’

Dit is het topmodel van de serie omgekeerde microscopen voor gebruik bij biologisch, geneeskundig en farmaceutisch onderzoek.

De microscoop voorziet in allerlei verschillende onderzoeksbehoeften met functies voor geavanceerde toepassingen en verbeterde gebruiksmogelijkheden/stabiliteit/flexibiliteit.

Oplossing voor digitale beeldverwerking – ‘Nivo-i’

Nivo-i is het eerste meetapparaat met digitale beeldverwerking dat tegelijkertijd digitale beelden en nauwkeurige positiegegevens kan vastleggen.

Het gebruik strekt zich uit van infrastructuurbeheer tot ramppreventie en omvat onder meer detectie en inspectie van scheuren in een betonnen brug, bewaking in verband met aardverschuivingen en begeleiding bij correcties van stalen frames.

De ‘iF Design Awards’ zijn prestigieuze wereldwijde ontwerponderscheidingen die sinds 1953 worden uitgereikt en die worden gesponsord door iF International Forum Design GmbH. De onderscheidingen zijn ingedeeld in verschillende disciplines, zoals product, communicatie en verpakking. Dit jaar werden 5500 inzendingen uit 59 landen beoordeeld door gerenommeerde experts.

* Nikon-Trimble Co., Ltd. is een joint venture van Nikon en het in de VS gevestigde Trimble Inc, dat zeer nauwkeurige landmeetoplossingen biedt die de productiviteit verhogen