Nikon Imaging | Nederland | Europa

06-10-2016

Nikon introduceert de nieuwe COOLSHOT 80i VR/COOLSHOT 80 VR-laserafstandsmeters voor golfers

Amsterdam, 6 oktober 2016: Nikon kondigt met trots de introductie aan van de COOLSHOT 80i VR- en de COOLSHOT 80 VR-laserafstandsmeters – innovatieve modellen die gebruik maken van optische VR (vibratiereductie).

Dankzij het vibratiereductiesysteem van Nikon worden beeldvibraties in de zoeker die door bewegingen van de hand worden veroorzaakt (sinusoïdale golven) gereduceerd tot ca. 1/5 of minder (op basis van de meetnormen van Nikon). Omdat het onderwerp in de zoeker stabiel blijft, is het eenvoudig om op het onderwerp te richten. Deze technologie vergemakkelijkt het meten van afstanden aanzienlijk en brengt het aantal foutieve metingen terug, die bijvoorbeeld ontstaan als de laserstraal het onderwerp niet raakt, of de afstand meet tot het verkeerde onderwerp.

Beide modellen maken gebruik van de stand Prioriteit eerste doel, die goede diensten bewijst bij het bepalen van de afstand tot een vlaggenstok op door bomen omzoomde greens. Bovendien verschijnt dankzij de nieuwe LOCKED ON-technologie het LOCKED ON-teken in de zoeker om u te laten weten dat de afstand tot het eerste doel wordt weergegeven, zodat golfers er altijd van op aan kunnen dat de juiste afstand tot de vlag weergegeven wordt.

De COOLSHOT 80 VR is exclusief ontworpen voor het bemeten van de werkelijke afstand, waar de COOLSHOT 80i VR gebruik maakt van ID-technologie die de afstand met hellingcorrectie weergeeft (horizontale afstand ± hoogte), wat deze laserafstandsmeter ideaal maakt voor het gebruik op heuvelachtige golfbanen.

Zowel de COOLSHOT 80i VR als de COOLSHOT 80 VR zijn uitgerust met een hoogwaardige zoeker, met een vergrotingsfactor van 6x en een meerlaagscoating, die garant staat voor een zeer lichtsterk beeld en het meetresultaat in ca. 0,5 seconden weergeeft dankzij HYPER READ, het originele gegevensverwerkingsalgoritme van Nikon. Hun compacte ontwerp garandeert draagbaarheid en een comfortabele greep, terwijl de waterdichte en condensvrije structuur (met een regenbestendig batterijvak) ervoor zorgt dat ze altijd, ongeacht de weersomstandigheden, klaar zijn voor gebruik. Zo kunt u zich op uw spel richten en stressloos de afstand bepalen.