Nikon Imaging | Nederland | Europa

14-07-2016

De nieuwe MONARCH HG-serie van Nikon – de meest geavanceerde modellen in de geschiedenis van de MONARCH-verrekijker

Amsterdam, 14 juli 2016: De krachtige optische prestaties, scherpte van rand tot rand en prachtige natuurlijke kleuren in een compacte body maken de nieuwe MONARCH HG 8x42- en 10x42-verrekijkers de indrukwekkendste modellen uit de geschiedenis van de serie.

De brede schijnbare beeldhoek (60.3˚ voor de 8×42 en 62.2˚ voor de 10×42) staat garant voor spectaculair kijkgenot, terwijl het beeld tot aan de rand van de lens scherp en helder is dankzij het lenssysteem met veldvervlakking.

ED-glas (extra lage dispersie) corrigeert chromatische aberratie en zorgt daarmee voor een contrastrijk beeld in hoge resolutie met natuurlijke kleurreproductie. Alle lenzen en prisma's zijn voorzien van een meerlaagse coating van hoge kwaliteit. Bovendien is het dakkantprisma voorzien van een diëlektrische, zeer reflecterende meerlaagse prismacoating. Deze combinatie zorgt voor een uitzonderlijk helder beeld met een lichtdoorlating van minimaal 92%.

Dankzij het slanke ontwerp zijn de verrekijkers compact en licht, waardoor ze gemakkelijk mee op reis te nemen zijn. De body van magnesiumlegering met een krasbestendige lenscoating is robuust en duurzaam. De lange oogafstand zorgt voor een heldere beeldhoek, ook als u een bril draagt. Dankzij de draai- en schuifbare rubberen oogschelpen is het makkelijk om uw ogen op de juiste oogafstand te brengen. De met stikstof gevulde body is ideaal voor buitenactiviteiten en geeft de MONARCH HG-verrekijkers een superieure waterdichtheid tot een diepte van wel 5 meter en tot maximaal 10 minuten. In het optisch systeem blijft interne condensvorming zelfs in omgevingen met een lage luchtdruk tot maar liefst 5.000 meter hoogte uit, zodat de verrekijkers altijd een helder zicht geven.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe MONARCH HG-serie is verkrijgbaar vanaf augustus 2016.
De adviesprijs van de MONARCH HG 8x42 is €1.056.
De adviesprijs van de MONARCH HG 10x42 is €1.117.