Marie Bärsch

Mode en schoonheid

Mijn visie is om schoonheid via esthetiek vast te leggen door mensen, omgevingen en vooral licht te gebruiken en daardoor iets anders te kunnen bieden.

FotografietipsCREATIVITEIT

Creativiteit is de sleutel tot alles in de fotografie. Je moet doelbewust proberen er met je ideeën bovenuit te steken, niet alleen met de technische expertise. Op den duur kan iedereen een opstelling van vijf lichten of het intensief retoucheren onder de knie krijgen, maar het hebben van een origineel en interessant concept dat de aandacht van de kijker trekt en vasthoudt, is van het grootste belang. Vergeet alleen niet om ervoor te zorgen dat op het onderwerp wordt scherpgesteld.

WEET WAT JE WILT

Maak vóór een opnamesessie een in grote lijnen uitgewerkt plan van wat je wilt bereiken en houd je daaraan. Je kunt gemakkelijk afgeleid worden of van het plan afwijken. Dit kan vaak leiden tot magie, maar het gevaar kan bestaan dat je pas aan het einde van de opnamesessie merkt dat je het oorspronkelijke doel nog niet helemaal hebt bereikt.

BEPERK JEZELF NIET

Je moet tegelijkertijd openstaan voor wat er om je heen gebeurt en wat je team, vooral je model, je tijdens de opnamesessie aangeeft. Het kan zijn dat ze iets aan je idee toevoegen wat het concept naar een geheel nieuw niveau tilt op een manier die niet in je hoofd zou zijn opgekomen. Wees flexibel maar geconcentreerd.

LEER TE WERKEN MET WAT JE HEBT

Je kit is natuurlijk belangrijk, maar onthoud ook dat jij de foto's maakt. Leer om de apparatuur die je hebt te propageren. Het is de manier waarop je persoonlijk je hulpmiddelen gebruikt die originele resultaten opleveren. Besteed tijd om je camera's en objectieven te leren kennen en experimenteer ermee totdat je je eigen stijl hebt bereikt.


Maak kennis met de overige Nikon-ambassadeurs