De gerenommeerde fotograaf Joel Marklund is gespecialiseerd in sportfotografie. Hij woont in Stockholm en is momenteel chef-fotograaf bij Bildbyrån, het belangrijkste fotoagentschap voor sportfotografie van Zweden.

Joel, een groot sportliefhebber, heeft in meer dan 45 landen gewerkt en fotoreportages gemaakt van talloze mondiale sportevenementen, waaronder viermaal de Olympische Spelen. Zijn werk is over de hele wereld gepubliceerd en hij heeft meerdere prijzen gewonnen met zijn foto's, waaronder Picture of the Year International, NPPA Best of Photojournalism en de Zweedse prijs voor Beste Foto van het Jaar.

Joel, die Adidas, Nike en de Zweedse Voetbalbond tot zijn klantenkring kan rekenen, blijft mensen inspireren met zijn werk van wereldklasse.

Als Nikon-ambassadeur voor Europa zal Joel zijn eigen stijl, technische aanpak en arbeidsethos onder de aandacht brengen om anderen aan te moedigen om hun eigen grenzen als fotograaf te verleggen. Daarnaast is hij productambassadeur voor de Nikon D5, het huidige DSLR-topmodel van Nikon.