DAVID YARROW

Natuur en kunst

Fotografie is voor mij altijd een manier voor verlossing en escapisme gebleven – een mogelijkheid om verre uithoeken van de wereld te ontdekken en extreme omgevingen en inheemse wilde dieren vast te leggen.

Biografie

David Yarrow is geboren in Glasgow, Schotland in 1966. Hij begon al jong met fotograferen en als 20-jarige werkte hij als fotograaf voor The Times in de voetbalstadions bij de Wereldbekerfinale in Mexico City. Op die dag maakte David de beroemde foto van Diego Maradona die de wereldbeker vasthield en als gevolg daarvan werd hij veelvuldig gevraagd om te fotograferen bij de Olympische Spelen en diverse andere sportevenementen.

Pas vele jaren later ontdekte hij zijn ware comfortzone in het vastleggen van de wereld van de natuur met zijn indringende en meeslepende fotografie van het leven op aarde, waarmee hij een steeds groeiende groep volgers creëerde onder kunstverzamelaars. Nu, in 2018, heeft David een stevige reputatie opgebouwd als een van de bestverkopende kunstfotografen ter wereld.

Inhoud van mijn tas

Ik gebruik nu al 33 jaar Nikon-apparatuur, die steeds weer beter is geworden, met name voor het werk in extreme en zware omstandigheden. Het is een buitengewone kans voor mij om met Nikon te werken op een Europese schaal.

Nikon D850

Nikon is altijd leidend geweest bij de ontwikkeling van intuïtieve camerabodies, die laten zien dat de behoeften van fotografen volledig zijn begrepen, op niveaus voor zowel professionals als voor amateurs.

Toen ik vorig jaar werd uitgenodigd om mee te doen met de introductie van de D850 betekende dit een grote eer voor mij, gezien het feit dat Nikon mij heeft begeleid bij elke stap in mijn carrière. Deze camerabody is waarachtig een materiële stap voorwaarts, een 'revolutie', een 'koning van de camera's'. De resolutie is beter dan ik ooit heb gezien, en wordt ondersteund door hoge beeldsnelheden en ongeëvenaarde autofocusprestaties. Omdat mijn foto's vaak zeer groot worden afgedrukt, moest ik in het verleden voor resolutie kiezen in plaats voor beeldsnelheid. De D850 rekent af met dit compromis, zodat ik nu het beste van twee werelden tot mijn beschikking heb.

Camera bekijken

Nikon D5

Als ik de D850 niet gebruik, heb ik graag de D5 in mijn hand tijdens fotografieprojecten in extreme omgevingen. Deze is vooral goed in opnamen met hoge snelheid, als je vele beelden per seconde wilt vastleggen.

Dankzij de uitgebreide gevoeligheid heb je ook de vrijheid om zonder problemen te wisselen van helder zonlicht naar nachtlicht. Dit is voor mij bijzonder belangrijk, omdat ik vaak niet van te voren weet in welke uithoek van de wereld ik terechtkom.

Camera bekijken

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Als je werkt in extreme en ruwe omgevingen, heb je een set objectieven nodig die hun mannetje staan in barre weersomstandigheden, of dit nu de intense hitte is in Vergenoeg in Namibië of het ijselijk koude Igloolik in Nunavut.

Ik gebruik zelden een lang objectief; ik bezit inderdaad niet eens een zoomobjectief. Volgens mij zijn de vast-brandpunt-objectieven van Nikon de beste die op de markt verkrijgbaar zijn.

Het groothoekobjectief van 35 mm is perfect geschikt voor mijn fotografeerstijl, waarbij de kwaliteit van de optica hoog moet zijn om de ziel van mijn onderwerpen te ontdekken en vast te leggen. Ook de stille werking van de autofocus is cruciaal als ik leeuwen of wolven op een paar meter afstand wil fotograferen!

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Dit is een robuust objectief met vaste brandpuntsafstand, dat werkelijk grensverleggend is als het aankomt op beeldkwaliteit. Het maximaal diafragma van f/1.4 en de brandpuntsafstand van 58 mm dragen bij aan de ongelofelijke open prestaties, die ideaal zijn voor mijn portretten van de mooiste wezens van de natuur. Deze eigenschappen helpen ook erg bij het fotograferen van nachtelijke scènes.

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Het 105 mm objectief met vaste brandpuntsafstand is een indrukwekkend product. Ik kan zien dat het objectief is ontworpen om nieuwe en unieke niveaus aan portretfotografie en kunstfotografie te stimuleren, omdat het flexibel genoeg is om de unieke stijl van elke fotograaf vast te leggen en het veel esthetischer is dan vele andere objectieven. De optische constructie garandeert een eersteklas scherpte, contrast en resolutie, en gecombineerd met een D850 is dit objectief zonder twijfel een van de beste die verkrijgbaar is.

Objectief bekijken

MONARCH HG 10x42

Ik wil niet steeds een zwaar teleobjectief uit mijn tas moeten halen om iets te kunnen zien. Deze verrekijker is veel kleiner en veel handiger om het landschap te overzien. Ik schaf graag dingen aan die mijn werk makkelijker maken. De MONARCH HG is een verrekijker die mij efficiënter maakt. Met deze verrekijker weet ik precies waar ik naar toe moet voor een foto en waar ik beter weg kan blijven. Bovendien kan ik hiermee het serene Afrika in me opnemen zonder steeds maar de druk om meteen ook foto’s te maken.

VERREKIJKER BEKIJKEN

Maak kennis met de overige Nikon-ambassadeurs