Z 7

Ideeën die inspireren. Beelden die blijven hangen.
nikon-image

Productpresentatie Nikon Z 7

nikon-image

Night Light: Nikon Z 7 with Jamari Lior

nikon-image

Geïnspireerd door licht. Z-vatting.

nikon-image

Grote vatting. Grote impact.

De grote diameter van de 55mm-vatting betekent dat de camera uit de Z-serie meer licht binnenlaat. Doordat er slechts 16 mm zit tussen de vatting en de full-frame beeldsensor van de camera, bereikt meer van dat licht de sensor.

Nikkor Z Noct S Line BK

Geïnspireerd door licht.

Van schemerig blauw tot beeldende schaduwen. Het krachtige optische ontwerp van Nikon-objectieven met Z-vatting, gecombineerd met de grote vatting, biedt je de mogelijkheid om met het licht te toveren.

nikon-image

Verbluffend scherpe details. Fenomenale scherpstelling.

De full-frame BSI CMOS-sensor van 45,7 MP met AF met fasedetectie in het filmvlak legt haarscherpe beelden vast.

nikon-image

Sneller dan snel

De razendsnelle EXPEED 6-beeldprocessor levert beelden met weinig ruis en een adembenemend dynamisch bereik bij hoge en lage ISO-waarden.

nikon-image

FULL-FRAME. VOLLEDIG IN BEELD.

Ga de uitdaging aan met het zeer grote aantal pixels met een fenomenale precisie. Volg je intuïtie helemaal tot aan de rand.

nikon-image

Creëer groot

Blijf scherp met ultrabrede autofocusdekking (AF) over 90% van het beeld. Gecombineerd met de ongelooflijke scherpstelkracht van de objectieven met Z-vatting van Nikon worden zelfs onderwerpen aan de rand van het beeld moeiteloos gedetecteerd.

nikon-image

Stel zelf scherp

Het AF-systeem ontdekt beweging direct. Zelfs kleine of snelbewegende onderwerpen worden bij elk soort licht met een absolute precisie gevolgd. En je kunt de stand Precisie-AF gebruiken om de kleinste details te benadrukken.

nikon-image

Binnen het licht

Een lichtmeetstand tot -4 LW is beschikbaar bij het fotograferen met een objectief dat een maximaal diafragma van f/2 of groter heeft.

nikon-image

Leg die gezichtsuitdrukking vast

Een intelligente AF-processor voor gezichtsherkenning detecteert gezichten en houdt deze vast, zelfs als het onderwerp kort opzij kijkt.

nikon-image
nikon-image
nikon-image

STABIEL

Optische vibratiereductie (VR) over vijf assen in de camera corrigeert de cameratrilling in vijf richtingen. Foto's blijven scherp. Video is stabiel.

nikon-image

Actie

De stand Sport biedt een stabieler zoekerbeeld wanneer je zeer snelle actie fotografeert of tijdens panning. Wanneer je video opneemt, produceert de optische VR over vijf assen met elektronische VR zeer stabiele filmopnamen.

nikon-image

Een voordeel van vijf stops

Houd de actie scherp in het vizier bij elk licht. Met de optische VR over vijf assen in de camera kun je met maximaal vijf stops langer fotograferen dan anders mogelijk zou zijn.²

nikon-image

Leg alles bloot

nikon-image

Betoverende actie

Neem full-frame 4K/UHD-films bij 30p op. Leg boeiende slow motion vast in Full HD-films vol details tot maximaal 120p. Je kunt eenvoudig foto's maken terwijl je in 4K of Full HD filmt.

nikon-image

Hoge resolutie

Door oversampling van 8K zijn 4K-filmopnamen mogelijk met spectaculaire fijnheid en details. De snelle EXPEED 6-processor staat garant voor prachtig heldere beelden, opmerkelijk vrij van ruis, moiré en valse kleuren.

nikon-image

Prachtige controle

Lichtsterke Nikon-objectieven met Z-vatting bieden geluidloze autofocus en voortreffelijke bokeh. En je kunt hulp krijgen van focuspeaking in de camera wanneer je tijdens een scène de scherpstelling verandert.

nikon-image

Stabiele beweging

De gevoeligheid van de AF-snelheid en de AF-tracking kan tijdens filmopnamen worden ingesteld. De ongelooflijke scherpstelkracht van Nikon-objectieven met Z-vatting reduceert de ongewenste effecten van variatie in brandpuntsafstand en focus-shift tijdens het zoomen.

nikon-image

10-bits N-Log

Creëer karakter. Maak opnamen met een grote 10-bits diepte en krijg viermaal zoveel gegevens als bij een standaard 8-bits opname, waardoor beschikt over je een maximale beeldkwaliteit voor bewerkingen en kleurcorrectie. Activeer Weergavehulp om een standaardbeeld met eenvoudige kleurcorrectie te zien.

nikon-image

Tijdcode-uitvoer

Blijf synchroon. Neem een tijdcode op bij drop-frame of non-drop-frame indelingen en voer opnamen uit via 10-bits HDMI. De Z 7 is compatibel met Atomos Open Protocol: je kunt het starten/stoppen van HDMI-filmopnamen synchroniseren via je externe recorder. Of via de camera.

nikon-image

Actieve D-Lighting

Breng het licht in balans. Actieve D-Lighting in de camera brengt licht en schaduw bij onderwerpen met een hoog contrast in balans. Perfect voor filmopnamen die klaar voor gebruik moeten zijn zodra je hebt ingepakt.

nikon-image

RAW-video

Bewerk filmopnamen en corrigeer kleuren met RAW-videogegevens van de camerasensor. De Nikon Z 7 kan een 12-bits RAW-videostream via HDMI uitvoeren naar een externe recorder zoals de Atomos Ninja V.³ ⁴ Deze functionaliteit kan in een Nikon-servicecentrum worden geactiveerd.

nikon-image

ProRes RAW

De videostream wordt opgeslagen als ProRes RAW.⁵ Je krijgt maximale flexibiliteit bij kleurcorrectie en uitgebreide details in heldere en donkere gebieden, ideaal voor HDR-workflows.

nikon-image

Robuust

Asferische glazen lenselementen en beschermende coatings voorkomen dat lichtvlekken, reflecties en vuil je zicht beperken. Profiteer van een goede zichtbaarheid 's nachts en van een helder beeld bij fel licht.

nikon-image

Scherp

De grote, heldere OLED-EVF reproduceert kleuren op natuurlijke wijze en gaat vloeiend om met beweging. Dankzij de scherpe, stabiele beelden kun je moeiteloos de compositie bepalen, zelfs bij snel pannen of als je hebt ingezoomd om de scherpstelling te controleren.

nikon-image

Veelzijdig

De EVF kan beelden weergeven zoals ze er met de toegepaste instellingen uitzien, maar je kunt ook voor een natuurlijk beeld kiezen, vergelijkbaar met dat van een optische zoeker. Je kunt belangrijke opname-informatie over het beeld heen weergeven ter ondersteuning van de compositie in beide weergaven.

nikon-image

Verkennen

Dankzij de stevige en toch lichte camerabody van magnesiumlegering met uitgebreide weerbestendige afdichting kun je deze camera overal mee naartoe nemen. De zeer nauwkeurige sluiter is gedurende 200.000 cycli getest. De grip is diep, comfortabel en veilig.

nikon-image

Experimenteren

Zoek verschillende perspectieven op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie. Veeg gemakkelijk heen en weer wanneer je beelden terugkijkt op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie en dubbeltik op een deel van een foto om dat gedeelte op 100% te bekijken.

nikon-image

Herhalen

Doordat de belangrijke knoppen en instellingen precies zitten waar je ze wilt hebben, wordt elke respons snel je tweede natuur. Als je gewend bent met een D-SLR te werken, zorgt de bovenste lcd-monitor ervoor dat je je snel thuis voelt.

Eén adapter. Eindeloze inspiratie.

Fotografeer met NIKKOR-objectieven met F-vatting en een Nikon Z-camera. Met de FTZ-vattingadapter kunt u uw objectieven met F-vatting gebruiken zonder verlies van beeldkwaliteit.

nikon-image
nikon-image

Versnel de workflow met CFexpress

Type B-kaarten van CFexpress worden op de Nikon Z 6 en Z 7⁶ ondersteund. Profiteer van bliksemsnelle schrijfsnelheden en razendsnelle gegevensoverdracht van de camera naar de computer. Maak van grote bestanden licht werk.

nikon-image

Verbinding maken met een smartapparaat

Gebruik de ingebouwde Wi-Fi® en Bluetooth® om via SnapBridge snel verbinding te maken met elk smartapparaat. Deel JPEG's direct. Maak op afstand foto's en video's.

nikon-image

Aansluiten op een computer

Breng JPEG- en RAW-beelden vloeiend draadloos over in de stationsstand of de stand Access point. Gebruik de optionele WT-7A draadloze zender voor een bedraad/draadloos LAN over grotere afstanden.

nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image

Technische specificaties

TypeSysteemcamera
ObjectiefvattingNikon Z-vatting
BeeldsensorFX (full-frame), CMOS, 35,9 mm x 23,9 mm
Totaal aantal pixels46,89 miljoen
StofverwijderingssysteemReferentiegegevens voor stofverwijdering (vereist Capture NX-D); beeldsensorreiniging.
Effectieve pixels45,7 miljoen
Beeldformaat (pixels)FX-beeldveld (36x24): (L) 8256 x 5504 (45,4 miljoen), (M) 6192 x 4128 (25,6 miljoen), (S) 4128 x 2752 (11,4 miljoen).
DX-beeldveld (24x16): (L) 5408 x 3600 (19,5 miljoen), (M) 4048 x 2696 (10,9 miljoen), (S) 2704 x 1800 (4,9 miljoen).
5:4-beeldveld (30x24): (L) 6880 x 5504 (37,9 miljoen), (M) 5152 x 4120 (21,2 miljoen), (S) 3440 x 2752 (9,5 miljoen).
1:1-beeldveld (24x24): (L) 5504 x 5504 (30,3 miljoen), (M) 4128 x 4128 (17,0 miljoen), (S) 2752 x 2752 (7,6 miljoen).
16:9-beeldveld (36x20): (L) 8256 x 4640 (38,3 miljoen), (M) 6192 x 3480 (21,5 miljoen), (S) 4128 x 2320 (9,6 miljoen).
Foto's gemaakt tijdens filmopnamen met een beeldformaat van 3840 x 2160: 3840 x 2160.
Foto's gemaakt tijdens video-opnamen met een ander beeldformaat: 1920 x 1080.
Opslag - BestandsindelingNEF (RAW): 12 of 14 bits (compressie zonder verlies, gecomprimeerd of niet-gecomprimeerd); groot, middelgroot en klein beschikbaar (middelgrote en kleine beelden worden opgeslagen met een bitdiepte van 12 bits bij compressie zonder verlies).
TIFF (RGB).
JPEG: JPEG Baseline-compatibel, compressie met de beeldkwaliteit Fijn (circa 1:4), Normaal (circa 1:8) of Basis (circa 1:16); compressie met Optimale kwaliteit beschikbaar.
NEF (RAW)+JPEG: de foto wordt opgeslagen in zowel de NEF (RAW)- als de JPEG-indeling.
Aanvullende informatie

¹ Op 23 augustus 2018
² Op basis van CIPA-normen
³ Externe Ninja V-recorders van Atomos vereisen mogelijk ook een firmware-update om compatibel te zijn met RAW-video van Nikon. Bekijk voor meer informatie de Atomos-website.
⁴ Maak je Z 7-camera gereed voor 12-bits RAW-video-uitvoer. Download de meest recente firmware-update en breng je camera vervolgens naar een Nikon-servicecentrum om RAW te activeren. Voor het activeren van RAW kunnen kosten in rekening worden gebracht. Informeer bij het servicecentrum.
Download de meest recente firmware hier
Zoek je Nikon-servicecentrum hier
⁵ ProRes RAW is een RAW-video-indeling die in 2018 door Apple Inc. is ontwikkeld.
⁶ CFexpress-kaarten van type B die door Sony, ProGrade en Lexar worden gefabriceerd, worden ondersteund. In de toekomst worden via firmware-updates meer kaartmerken toegevoegd.

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn gedeponeerde handelsmerken, eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en het gebruik ervan door Nikon en eraan gelieerde ondernemingen gebeurt onder licentie.
Wi-Fi® en het Wi-Fi Certified-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de Wi-Fi Alliance®.
Alle Nikon-handelsmerken zijn handelsmerken van Nikon Corporation.


Materiaalcode
Z 7 - VOA012BE
24-70 f/4-kit van de Z 7 - VOA010K001
FTZ-kit van de Z 7 - VOA010K002
24-70 f/4-kit van de Z 7 + 64 GB XQD - VOA010K006
24-70 f/4- + FTZ-kit van de Z 7 + 64 GB XQD - VOA010K008