D500

Technische specificatie

Kracht van een topmodel. De handzaamheid van DX.

Deze D-SLR beschikt over voldoende kracht en precisie om de meest veeleisende fotografische taken aan te kunnen en net zover te gaan als u wilt. En zelfs nog een stapje verder.

nikon-image

AF-prestaties van een topmodel. Ultieme precisie

Aangezien de D500 is uitgerust met hetzelfde AF-systeem als de D5, Nikon’s FX-formaat topmodel, kunt u hiermee zeer nauwkeurig scherpstellen, zelfs in bijna volledige duisternis.

Met maar liefst 153 scherpstelpunten en 99 kruissensoren biedt dit uitzonderlijke AF-systeem een ongekende dekking die bijna de volledige breedte van het zoekerbeeld beslaat. De AF-gevoeligheid tot -4 LW bij het middelste punt en -3 LW (ISO 100, 20 °C) voor alle andere punten levert uitstekende prestaties bij weinig licht. Kleine, snelbewegende onderwerpen kunnen met een ongekende precisie worden gevolgd en onderwerpen aan de rand van het beeld worden probleemloos gedetecteerd. Het systeem kan worden geconfigureerd voor een dekking van 153, 72 of 25 punten in de stand Continue AF. Alle 153 scherpstelpunten zijn compatibel met AF NIKKOR-objectieven met een open diafragma van f/5.6 of groter en 15 centrale scherpstelpunten werken met een effectief diafragma van f/8.

Ga steeds verder: beeldbepalende snelheid

Dankzij zijn uitstekende prestaties kunt u met de D500 cruciale momenten eenvoudig vastleggen. U kunt fotograferen met maximaal 10 bps met AE/AF-tracking of in de stand Spiegel omhoog.

De AF-tracking en de helderheid van de zoeker zijn aanzienlijk verbeterd voor het fotograferen van sporten of wanneer onderwerpen plotseling van richting veranderen. Dankzij een nieuwe AF-ASIC-eenheid wordt altijd de maximale rekenkracht toegewezen aan AF. Door snellere sequentiële sluiter- en spiegelmechanismen neemt de black-out van de zoeker aanzienlijk af tijdens snelle serieopnamen. De zeer krachtige buffer van de camera maakt het mogelijk tot 200 NEF (RAW)-beelden of grote JPEG-beelden vast te leggen in één serieopname. Twee kaartsleuven (een voor XQD-kaarten en een voor SD UHS II-kaarten) kunnen de hoge opnamesnelheden van de camera moeiteloos aan en zorgen ervoor dat de buffer direct wordt gewist voor de volgende serieopname. Via de USB 3.0-poort kunnen grote hoeveelheden gegevens snel worden overgezet, terwijl de ingebouwde Wi-Fi-functie garant staat voor een snelle draadloze beeldoverdracht. Voor gebruikers die een nog snellere overdracht willen, is de D500 ook compatibel met de optionele WT-7A, waarmee bestanden naar een FTP-server of computer kunnen worden overgezet met snelheden tot 866,7 Mbps.

nikon-image
nikon-image

De perfecte opname: krachtige meet- en beeldsensoren

Of u nu een jachtluipaard in volle vaart of een cruciaal moment tijdens de X Games vastlegt, met de D500 krijgt u altijd een goede opname. En niet zo maar een opname.


De DX-formaat CMOS-beeldsensor met 20,9 MP en de RGB-meetsensor met 180K pixels staan garant voor een zeer accurate onderwerpherkenning en exacte beelddetails met rijke toongradaties. De D500 beschikt ook over een kantelbaar lcd-touchscreen van 8,0 cm (3,2 inch) met 2.359.000 beeldpunten dat zeer snel reageert en de mogelijkheid biedt vanuit een hoge of lage hoek te fotograferen. U kunt gemakkelijk door opnamen bladeren en de gewenste beelden selecteren, waarbij u direct de naam van de maker, de locatie en netwerk-, IPTC- en copyrightgegevens kunt invoeren. Als u opnamen maakt met livebeeld, kunt u met uw vinger het scherpstelpunt instellen, de sluiter ontspannen of een voorinstelling voor spot-witbalans maken op basis van het geselecteerde deel van het beeld. Picture Control 2.0 maakt het voor nog meer controle eenvoudig om parameters te definiëren, ongeacht of u foto's maakt of video opneemt. U kunt de nabewerking vereenvoudigen met de voorinstelling Gelijkmatig die een maximaal dynamisch bereik creëert, terwijl u details kunt fijnregelen met Lokaal contrast.

nikon-image

Niet bang in het donker: leg vast wat anderen niet eens kunnen zien

De D500 laat zich niet afschrikken door moeilijke lichtomstandigheden.


Dankzij het zeer grote ISO-bereik opent deze camera een wereld aan nieuwe opnamemogelijkheden in donkere situaties en gaat hij zeer goed om met hoge lichten. Nikon’s nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine garandeert een ongekend hoge beeldkwaliteit over het standaard ISO-bereik van 100 tot 51.200. Fijne ruis wordt aanzienlijk verminderd en zelfs uitgesneden beelden die zijn gemaakt bij een hoge ISO-waarde, behouden hun kwaliteit. U kunt het ISO-bereik ook omlaag uitbreiden tot het equivalent van ISO 50 met de instelling Lo 1 of omhoog tot het equivalent van maar liefst ISO 1.640.000 met de instelling Hi 5. In combinatie met het AF-systeem van de camera, dat zelfs goed presteert in bijna volledige duisternis (-4 LW bij het middelste punt), kunt u bij de instelling Hi 5 opnamen maken in situaties die u niet eerder aandurfde. Deze extreem hoge ISO-waarden, die het mogelijk maken kleurenbeelden zonder flits vast te leggen, zijn ook geschikt voor specialistisch gebruik zoals bewaking of beveiliging.

nikon-image

4K/UHD-films van bioscoopkwaliteit

Als eerste Nikon DX-formaat D-SLR die high-definition 4K/UHD-films in de camera kan opnemen, biedt de D500 filmmakers een ongekende creatieve flexibiliteit. U kunt 4K/UHD-films (3840x2160 pixels) van maximaal 29 minuten en 59 seconden opnemen met 30p/25p/24p waarbij een onbewerkte uitsnede van het beeld wordt gebruikt. Dit staat garant voor de hoogste beeldkwaliteit. Full HD-video (1080p) kan worden opgenomen met beeldsnelheden tot 50p/60p in meerdere sensoruitsnedeformaten, waaronder een onbewerkte Full HD-pixeluitsnede. Nikon's elektronische vibratiereductie zorgt voor een aanzienlijke beperking van het effect van cameratrilling wanneer u Full HD-films uit de hand opneemt. Wanneer u filmt in de stand M, kan de gevoeligheid voor alle videoresoluties en uitsnedeformaten worden ingesteld van ISO 100 helemaal tot Hi 5. Bij Automatische ISO is ISO 200 tot Hi 5 mogelijk en kunt u de maximale ISO-waarden instellen waarmee u wilt werken. De camera biedt ongecomprimeerde HDMI-uitvoer: zelfs 4K/UHD-films kunnen worden opgenomen op de geheugenkaart of ongecomprimeerd worden uitgevoerd via HDMI met 8-bits 4:2:2 YCbCr. HDMI-uitvoer is beschikbaar voor alle filmresoluties tijdens opnamen met afstandsbediening. Andere functies zijn een ingebouwde intervaltimer en time-lapse-films van 4K/UHD-kwaliteit.

De handzaamheid van DX: ijzersterk en robuust

Als het kleinere broertje van de D5 biedt de D500 betrouwbare prestaties wanneer u moet fotograferen onder extreme omstandigheden.

Een sterk metalen frame vormt samen met onderdelen van een robuuste magnesiumlegering en glasvezel een lichte, duurzame body. Alle scharnieren, knoppen en instelschijven zijn voorzien van een weerbestendige afdichting. Er is een energiebesparend ontwerp gebruikt waarmee u het maximum aantal opnamen op één acculading kunt maken. De optionele MB-D17 multifunctionele battery pack ondersteunt drie verschillende stroombronnen en zorgt dat de camera gemakkelijker hanteerbaar is tijdens verticale opnamen. En de krachtige sluiter is getest gedurende 200.000 cycli.

nikon-image
nikon-image

NIKKOR-objectieven: het DX-voordeel bij teleopnamen

Nikon's legendarische NIKKOR-objectieven bieden een ongeëvenaarde helderheid en veelzijdigheid.

De D500 is compatibel met het volledige assortiment DX-formaat NIKKOR-objectieven en de cropfactor van 1,5x van de DX-sensor van de camera creëert een tele-effect wanneer u fotografeert met een FX-objectief. Combineer de D500 met het AF-S NIKKOR 80–400mm f/4.5–5.6G ED VR-objectief en de beeldhoek bij de tele-instelling is equivalent met die van een FX-formaat D-SLR waarop een teleobjectief van 600 mm is bevestigd. De D500 met teleobjectief is half zo zwaar en half zo lang vergeleken met de full-frame combinatie, wat een groot voordeel is als u niet te veel wilt meenemen. U kunt zich nu midden in de actie wagen of scherpstellen op de rand van een hooggelegen vogelnest zonder de stabiliteitsproblemen die zwaardere professionele kits met zich meebrengen.

nikon-image

Licht in de duisternis

De D500 is volledig compatibel met Nikon's vermaard i-DDL/Creatief Verlichtingssysteem en Nikon's nieuwe radiogestuurde geavanceerde draadloze flitssturing.

U kunt de D500 gemakkelijk gebruiken met Speedlight-flitsers zoals de professionele SB-910, de compacte SB-700 of de SB-5000 die radiobesturingstechnologie gebruikt. Gecombineerd met de optionele transceiver WR-R10 kan de D500 maximaal zes groepen SB-5000-flitsers aansturen en draadloos laten flitsen vanuit een andere kamer, om de hoek of buiten in helder zonlicht.

Ontdek hoe je met Nikon Snapbridge in enkele seconden verbazingwekkende beelden kunt delen en je social media kunt verrijken. Altijd verbonden!

nikon-image

Technische specificaties

TypeDigitale spiegelreflexcamera
ObjectiefvattingNikon F-vatting (met AF-koppeling en AF-contacten)
Effectieve beeldhoekNikon DX-formaat: de brandpuntsafstand in kleinbeeldequivalent is gelijk aan circa 1,5x de brandpuntsafstand van objectieven met een beeldhoek in FX-formaat
BeeldsensorDX, CMOS, 23,5 mm x 15,7 mm
Totaal aantal pixels21,51 miljoen
StofverwijderingssysteemBeeldsensorreiniging, referentiegegevens voor stofverwijdering (software Capture NX-D vereist)
Effectieve pixels20,9 miljoen
Beeldformaat (pixels)DX-beeldveld (24 x 16): (L) 5568 x 3712, (M) 4176 x 2784, (S) 2784 x 1856; 1,3x-beeldveld (18 x 12): (L) 4272 x 2848, (M) 3200 x 2136, (S) 2128 x 1424; foto's met het DX-beeldveld gemaakt tijdens filmopnamen: (L) 5568 x 3128, (M) 4176 x 2344, (S) 2784 x 1560; foto's met het beeldveld 1,3x gemaakt tijdens filmopnamen: (L) 4272 x 2400, (M) 3200 x 1800, (S) 2128 x 1192; foto's gemaakt tijdens filmopnamen met een beeldformaat van 3840 x 2160: 3840 x 2160
Aanvullende informatie

¹ Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken, eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en het gebruik ervan door Nikon en diens gelieerde ondernemingen gebeurt onder licentie.
² Wi-Fi® en het Wi-Fi Certified-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van de Wi-Fi Alliance®.

De Bluetooth®- and Wi-Fi®-functies van de camera zijn alleen beschikbaar wanneer SnapBridge wordt gebruikt. De SnapBridge-app van Nikon moet op een compatibel smartapparaat worden geïnstalleerd voordat SnapBridge met deze camera kan worden gebruikt.


Materiaalcode
D500 - VBA480AE