29-11-2022

NIKON BRENGT VERSIE 1.3.0 VAN HET NX FIELD-SYSTEEM VOOR OPNAMEN OP AFSTAND UIT

Amsterdam, 29 november 2022: Nikon kondigt met trots de lancering van NX Field versie 1.3.0 aan, de nieuwste versie van het systeem voor opnamen op afstand voor professionele bureaus. De update ondersteunt video-opnamen met de Z 9, Nikons full-frame/FX-formaat systeemcamera, en breidt de mogelijkheden voor opnamen op afstand uit.

Voorbeeld van gebruiksscherm

Bij versie 1.3.0 kan een tablet worden gebruikt om camera-instellingen te configureren, de livebeeldweergave van meerdere camera's verbonden met NX Field tegelijk te bekijken en bewerkingen uit te voeren zoals video-opnamen starten en stoppen op één scherm. Dit kan allemaal worden gedaan terwijl je tegelijkertijd video's opneemt met de Z 9. NX Field versie 1.3.0 toont ook het beeld van meerdere aangesloten camera's in hoofd-/secundaire weergave. Hierdoor wordt het eenvoudiger om nauwkeurige bewerkingen uit te voeren, zoals scherpstellen en scherpstelpuntkeuze, waardoor een efficiëntere videoworkflow ontstaat dan voorheen mogelijk was voor één fotograaf/videograaf of kleine crew.

Met de nieuwe functies kan de hoofdcamera de externe camera's beter bedienen. Je kunt de verbinding tussen de externe camera's en de FTP-server zien in de zoeker van de hoofdcamera en in de livebeeldweergave, voor meer gebruiksgemak, en de status van de aangesloten externe camera's wordt ook weergegeven. Snelle en zeer veilige FTPS wordt ondersteund en de typen beelden die kunnen worden geüpload zijn uitgebreid met de selectie van "JPEG" of "NEF (RAW) + JPEG," afhankelijk van de netwerkomstandigheden.

Nikon zal updates blijven bieden voor NX Field om professionele fotografen en beeldmakers te ondersteunen die actief zijn in de frontlinie van de verslaggeving en beslissende momenten vastleggen.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties. Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.