18-10-2022

NIKON TOONT NIEUWE Z 9-TECHNOLOGIE TIJDENS DE ADOBE MAX 2022 CONFERENCE

Amsterdam, 18 oktober 2022: Nikon kondigt vol trots de tentoonstelling van een Nikon Z 9¹ aan waarin een nieuwe beveiligingsfunctie wordt belicht waar samen met het Content Authenticity Initiative (CAI) aan wordt gewerkt om de toename van onjuiste informatie, plagiaat en inbreuk op het auteursrecht tegen te gaan.

Het CAI is een gemeenschap die de wereldwijde inspanningen ter bevordering van veilige herkomst en naamsvermelding van digitale inhoud leidt om de toename van onjuiste informatie tegen te gaan.

De Z 9 wordt dit jaar getoond tijdens de Adobe MAX 2022 Creativity Conference in Los Angeles.

Nikon gelooft in het beschermen van het werk van personen en bedrijven, niet alleen binnen de beeldverwerkingsbranche, maar ook daarbuiten. Deze ontwikkeling komt na een belangrijk moment in oktober 2021, toen Nikon als eerste camerafabrikant ging samenwerken met het CAI en de C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity), om de rechten van content creators en consumenten te beschermen met digitale herkomst en naamsvermelding.

Nikon ontwikkelt een functie waarmee de authenticiteit van beelden kan worden gecontroleerd door informatie toe te voegen over hun bronnen en herkomst. Door de opsporing van beeldvervalsing en onrechtmatig gebruik te vergemakkelijken en door feiten te controleren, kunnen beelden beter tegen misbruik worden beschermd.

Nikon zal zich blijven inzetten om deze problemen op te lossen door de verdere ontwikkeling van haar beeldherkomstfunctie. Daarnaast draagt Nikon bij aan de verdere ontwikkeling van de beeldverwerkingscultuur door te werken aan een samenleving waarin creators, uitgevers en de media hun creatieve en zakelijke activiteiten met een gerust hart kunnen voortzetten.

¹ Het doel van de tentoonstelling van Nikon is aan te kondigen dat de beeldherkomstfunctie momenteel in ontwikkeling is. Het gebruik van de Nikon Z 9 voor deze tentoonstelling betekent niet dat dit specifieke model met deze functie zal worden uitgerust.

Over CAI

Het Content Authenticity Initiative is een gemeenschap van makers, technologen, journalisten en activisten die de wereldwijde inspanningen ter bevordering van veilige herkomst en naamsvermelding van digitale inhoud leidt om de toename van onjuiste informatie tegen te gaan. Ga voor meer informatie naar contentauthenticity.org/

Over C2PA

De Coalition for Content Provenance and Authenticity is een open instantie voor technische normen, en een project van de Joint Development Foundation, die de verspreiding van misleidende informatie online wil voorkomen door technische normen te ontwikkelen voor het certificeren van de bron en herkomst van digitale inhoud. Ga voor meer informatie naar c2pa.org/

Over Adobe

Adobe verandert de wereld met digitale ervaringen. Ga voor meer informatie naar http://www.adobe.com

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.