09-11-2022

NIKON BRENGT ICONISCHE CAMERA EN OBJECTIEVEN OPNIEUW UIT IN DE GROEIENDE SYSTEEMCOLLECTIE

Amsterdam, 9 november 2022: Nikon introduceert vandaag twee nieuwe producten in het alsmaar groeiende assortiment, die zijn geïnspireerd door de populaire klassieke modellen. Nieuw in het assortiment is de zwarte editie van de iconische Nikon Z fc-camera en de NIKKOR Z 40mm f/2 (SE): een compact en licht objectief met een vast brandpunt en een uitstekende beeldkwaliteit en veelzijdigheid. Beide releases zijn voorzien van de innovatieve technologie van Nikons Z-serie en een adembenemend retro-ontwerp.

Z fc zwarte editie

De Z fc-systeemcamera was het eerste Z-seriemodel waarbij een klassiek ontwerp werd gecombineerd met geavanceerde systeemcameratechnologie. Niet alleen was deze camera ideaal voor het maken van foto's en video's, maar klanten waren ook trots om hem te gebruiken. Na het grote succes van de zilveren editie van vorig jaar gaat de Nikon Store exclusive zwarte editie nu aan de wensen van de klanten beantwoorden. Deze editie weerspiegelt de ambitie van Nikon om het meeste uit de tijdloze Z fc te halen. Er zijn zes nieuwe kleuren voor de Premium Exterior toegevoegd, die exclusief beschikbaar zijn voor de Z fc zwarte editie. In totaal zijn er nu 12 verschillende kleurvariaties voor de Z fc zilver en de Z fc zwart.

De NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

Met een lichte constructie en superieure optische prestaties is het NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)-objectief perfect voor het maken van portretten en andere foto's, zodat de gebruiker ongeacht de instelling indruk kan maken. Met het constante maximale diafragma van f/2 kunnen fotografen de prachtigste ronde bokeh creëren en met de standaardbrandpuntsafstand van 40 mm wordt het belangrijkste onderwerp benadrukt.

Het NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)-objectief heeft hetzelfde ontwerp als de klassieke NIKKOR-objectieven, die in dezelfde periode zijn uitgebracht als de Nikon FM2-filmcamera: het model dat de inspiratie vormde voor de Z fc. Deze lancering vergroot de keuze aan objectieven die passen bij het retro-ontwerp van de Z fc.

Dankzij het compacte formaat en lichte gewicht ziet de camera er niet alleen goed uit, maar is hij ook perfect voor onderweg. Daarbij zorgt de snelle en nauwkeurige autofocus en een stofbestendige en druipwaterdichte camerabody ervoor dat hij geschikt is voor elke levensstijl, waardoor het maken van opnamen nog leuker wordt.

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

- Klassiek ontwerp dat past bij de Z fc en de klassieke NIKKOR-objectieven die rond dezelfde tijd zijn uitgebracht als de FM2.
- Het lichtsterke maximale diafragma van f/2 en een irisdiafragma met negen lamellen zorgen voor een prachtige ronde bokeh.
- De brandpuntsafstand van 40 mm ondersteunt een standaardbeeldhoek, ideaal voor het fotograferen van portretten, snapshots en andere onderwerpen op uiteenlopende locaties.
- De brandpuntsafstand wordt 60 mm bij bevestiging op een APS-C-formaat/DX-formaat camera.
- Compact en licht met een totale lengte van circa 45,5 mm en een gewicht van circa 170 gram.
- Door de kortste scherpstelafstand van 0,29 m kunnen gebruikers dicht bij het onderwerp komen.
- Het gebruik van een STM (stappenmotor) maakt een snelle en nauwkeurige AF mogelijk met stille bedieningsgeluiden, terwijl de camerabody toch compact blijft.
- Ontworpen met stofbestendige en druipwaterdichte eigenschappen, zodat je hem vol vertrouwen overal mee naartoe kunt nemen.
- Functies zoals diafragma en belichtingscorrectie kunnen worden toegewezen aan de instelring.
- Bij het ontwerp is rekening gehouden met video-opnamen met een zeer stille bediening, een effectieve focus breathing-regeling en een stabiele belichting.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde fotoapparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren. De bekroonde sport en recreatieve optics brengen de wereld dichterbij voor alles wat je maar doet, van vogelspotten en sterrenkijken tot theaterbezoek, golf en verre vakanties.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.