11-08-2022

Nikon, CIWEM, WaterBear en ARUP kondigen het jurypanel voor de onderscheiding Environmental Photographer of the Year 2022 aan

Amsterdam, 11 augustus 2022: Samen met liefdadigheidsinstelling voor milieu- en waterbeheer CIWEM, het gratis streamingplatform WaterBear, dat zich inzet voor de toekomst van onze planeet, en de professionele dienstverlener op het gebied van duurzame ontwikkeling ARUP kondigt Nikon met veel plezier het jurypanel aan voor de wedstrijd van dit jaar voor de onderscheiding Environmental Photographer Of The Year 2022. Het panel bestaat uit een indrukwekkende groep experts op het gebied van fotografie, klimaatrechtvaardigheid en milieuactivisme.

De jury werd zorgvuldig geselecteerd om te zorgen voor een divers panel van bekroonde juryleden die samen de inzendingen zullen beoordelen en de winnende beelden zullen selecteren. De juryleden zijn onder meer de Zwitserse natuurbehoudfotografe Daisy Gilardini, de Israëlische natuurfotograaf en activist Roie Galitz, de Egyptische documentairefotografe en visuele verhalenvertelster Rehab Eldalil, de Braziliaanse fotojournalist Victor Moriyama en de Keniaanse foto-editor Wacera Njagi.

De wedstrijd voor The Environmental Photographer Of The Year 2022 wordt nu voor de vijftiende keer georganiseerd en laat 's werelds meest inspirerende milieufoto's zien. De jaarlijkse wedstrijd biedt een internationaal platform om mensen bewust te maken van de milieukwesties die onze planeet in gevaar brengen.

Maak kennis met het panel van bekroonde juryleden van dit jaar:

  ● Daisy Gilardini, fotografe: Daisy is een natuurbehoudfotografe die zich specialiseert in de poolstreken, met een speciale nadruk op de natuur van Antarctica en de beren van Noord-Amerika. De foto's van Daisy zijn internationaal gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften zoals National Geographic, BBC Wildlife, Canadian Geographic, Nature’s Best en Outdoor Photography. Haar foto's zijn ook gebruikt door belangrijke ngo's zoals Greenpeace, het Wereldnatuurfonds en andere organisaties. Zij is sinds 2018 als fotografe verbonden aan Canadian Geographic, is benoemd als Antarctisch ambassadrice voor Greenpeace en is tevens een Nikon-ambassadrice voor Europa.
  ● Roie Galitz, fotograaf: Roie is een wereldberoemd natuurfotograaf, een milieudiplomaat, een ondernemer en een spreker in het openbaar. Roie’s passie ligt bij de vrije natuur, waar hij bedreigde dierensoorten en leefomgevingen fotografeert, maar die hem ook bewuster heeft gemaakt van het gevaar waarin de natuur door de toenemende invloed van menselijke activiteit verkeert. Roie is Nikon-ambassadeur voor Europa en ambassadeur voor Greenpeace geworden, sprak tijdens drie TED Talks en is hoofdspreker tijdens veel evenementen in de hele wereld. Als ondernemer heeft Roie verschillende bedrijven opgericht waarbij de liefde voor fotografie, voor creëren en voor onze schitterende wereld centraal staat, zoals een fotografieschool met meer dan 30.000 afgestudeerde leerlingen en een fotoreisbureau dat elk jaar een groot aantal expedities organiseert.
  ● Rehab Eldalil, fotografe: Rehab is een bekroond documentairefotografe en visuele verhalenvertelster uit Cairo. Haar werk concentreert zich op het brede thema identiteit, dat wordt verkend door middel van participerende creatieve werkwijzen. Haar lang lopende project The Longing Of The Stranger Whose Path Has Been Broken werd voorgedragen voor de volgende onderscheidingen: PHmuseum Women Grant 2021, 6Mois Photojournalism award 2021, Philip Jones awards 2021, Marilyn Stafford award 2021 en Catchlight fellowship 2020. Kort geleden werd aan Rehab de FotoEvidence W Award 2022 voor publicatie van haar project in boekvorm, de World Press Photo Regional Award 2022 en de Premi Mediterrani Albert Camus 2022 toegekend.
  ● Victor Moriyama, fotojournalist: Victor is een Braziliaanse fotojournalist uit São Paulo die zich richt op Zuid-Amerika en het regenwoud van de Amazone. Met zijn werk documenteert hij de gewelddadige processen die heersen binnen de sociale en ecologische relaties in Brazilië. Terugkerende thema's zijn agrarische conflicten, ontbossing en behoud van de tropische wouden en hun biodiversiteit, genocide onder inheemse volkeren en de versnelling van de klimaatverandering. Omdat Victor zich zorgen maakte over het gebrek aan diepgaande rapporten over conflicten in het Amazonegebied, zette hij in 2019 het project @historiasamazonicas op: een gemeenschap van Latijns-Amerikaanse fotografen die zich inzetten voor het documenteren van hedendaagse processen die in het Amazonegebied plaatsvinden en het heden definiëren. De gedachte is om de kennis van de wereld uit te breiden en de wereldgemeenschap te betrekken bij de problemen in het grootse tropische woud van de wereld. Victor levert regelmatig bijdragen aan The New York Times die gaan over het Amazonegebied en Latijns-Amerika.
  ● Wacera Njagi, foto-editor: Wacera is een foto-editor bij Everyday Africa en werkt vanuit Nairobi. Het werk van Wacera bestaat uit een mengsel van hands-on ontwerp voor foto's, art direction en management van mediaprojecten, waarbij allerlei communicatiemedia, ontwerpdisciplines en onderzoekstechnieken worden gebruikt. Wacera heeft samengewerkt met teams van verhalenvertellers bij World Press Photo Foundation, Black Women Photographers, Code For Africa, The ICRC en andere organisaties. Via het werk bij Everyday Africa streeft Wacera ernaar om verhalen te creëren die een nauwkeuriger beeld van het dagelijks leven in Afrika schetsen dan het beeld dat doorgaans in de media te zien is.

Zowel professionele fotografen als amateurfotografen kunnen momenteel hun bijdragen voor de wedstrijd Environmental Photographer Of The Year 2022 inzenden en alle leeftijden mogen meedoen. Deelnemers strijden om geldprijzen en andere onderscheidingen in zes categorieën, waaronder de belangrijkste onderscheiding The Environmental Photographer Of The Year 2022. Categorieën zijn Environmental Photographer Of The Year, Young Environmental Photographer Of The Year, Vision of the Future, Recovering Nature, Keeping 1.5 Alive en Adapting for Tomorrow. Ga voor meer informatie over de categorieën van dit jaar naar www.epoty.org/categories-prizes/.

Dit jaar is ook een ethiekpanel toegevoegd dat als doel heeft de verantwoording en transparantie bij de fotoselectie te verbeteren. Het panel, dat bestaat uit experts op het gebied van ethiek in de journalistiek en fotografie, bood feedback en richtlijnen voor de wedstrijdregels van dit jaar om deelnemende fotografen te ondersteunen door middel van vragen over toestemming, vergunningen en ethische representatie van mensen en natuur. Meer informatie over het panel, dat zal helpen bij de beoordeling van foto's tijdens het selectieproces voor 2022, vind je op www.epoty.org/ethics-panel/.

Ga voor meer informatie, inschrijving en de volledige details van de wedstrijdregels en prijzen van The Environmental Photographer Of The Year naar www.epoty.org. De inschrijving sluit op 31 augustus 2022 en de winnaars worden eind november bekendgemaakt.

Over Nikon Europe

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen. Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com.

Over CIWEM

Het beëdigde instituut voor water- en milieubeheer CIWEM (Chartered Institution of Water and Environmental Management) is een onafhankelijke professionele instelling en een geregistreerde liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk die internationaal werkt om de praktijk van water- en milieubeheer te verbeteren. CIWEM vertegenwoordigt een gemeenschap van 30.000 professionals met een gezamenlijke visie voor een veilige en duurzame wereld. Ga voor meer informatie naar www.ciwem.org.

Over WaterBear

WaterBear is een baanbrekend streamingplatform dat bekroonde documentaires en originele content presenteert over biodiversiteit, gemeenschap, klimaatactie en duurzame mode. Gebruikers van WaterBear kunnen op elk moment en op elk apparaat video's streamen, allemaal gratis, en ook direct actie ondernemen door ngo's over de hele wereld te steunen voor een betere toekomst voor onze kwetsbare planeet. Ga voor meer informatie over WaterBear en aanmelden naar: www.waterbear.com.

Over Arup

Arup is een collectief van adviseurs en experts uit 140 landen dat zich inzet voor duurzame ontwikkeling. Opgericht met als doel zowel menswaardig als excellent te zijn, werken we samen met onze cliënten en partners om door middel van verbeelding, technologie en nauwgezetheid een betere wereld te scheppen. Ga voor meer informatie naar www.arup.com.