19-07-2022

Nikon reikt in samenwerking met CIWEM en WaterBear de 2022 Environmental Photographer of the Year uit

Amsterdam19 juli 2022: Nikon kondigt met trots zijn partnerschap aan met liefdadigheidsinstelling voor milieu- en waterbeheer CIWEM en gratis streamingplatform WaterBear dat zich inzet voor de toekomst van onze planeet. Samen gaan ze op zoek naar de 2022 Environmental Photographer of the Year. De jaarlijkse wedstrijd, die nu voor de vijftiende keer wordt georganiseerd, wil de aandacht vestigen op de meest inspirerende milieufoto's uit de hele wereld en een internationaal platform bieden om mensen bewust te maken van milieukwesties die de planeet in gevaar brengen.


De wedstrijd loopt tot 31 augustus 2022 en is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Zowel professionele fotografen als amateurfotografen van over de hele wereld worden uitgenodigd om hun meest inspirerende, emotionele en fascinerende milieubeelden in te zenden.

De winnaar van de Environmental Photographer of the Year ontvangt een geldprijs van £5.000, een interview in CIWEM's Environment Magazine, een profiel op de website van WaterBear en een artikel op de website van Nikon Europe.

Nikon's Young Environmental Photographer of the Year-award laat de beste milieufotografie zien door de lens van jonge fotografen van 21 jaar en jonger. De winnaar ontvangt een systeemcamera uit de Z-serie en twee NIKKOR Z-objectieven naar keuze.

De wedstrijd van dit jaar omvat vier prijscategorieën. De deelnemers gaan met elkaar de strijd aan om geldprijzen van £1.000 te winnen in de volgende categorieën:

  ● De 'Vision of the Future'-award voor interpretaties die inspiratie geven of aanzetten tot nadenken over onze wereld in de toekomst, verteld door de lens van de fotograaf
  ● De 'Recovering Nature'-award voor beelden die het herstellend vermogen van de natuur laten zien en voor voorbeelden van innovatieve oplossingen en behoudsinitiatieven om de natuur te beschermen
  ● De 'Keeping 1.5 Alive'-award voor actiegerichte fotografie die de dringende noodzaak benadrukt om de opwarming van de aarde tegen te gaan
  ● De 'Adapting for Tomorrow'-award voor beelden die laten zien hoe gemeenschappen en de natuur een manier vinden om te leven met de gevolgen van ons veranderende milieu

Stefan Maier, General Manager Marketing, Nikon Europe: "Een integraal onderdeel van de doelstellingen van ons merk is fotografen en videografen in staat stellen hun creatieve visie te realiseren en het onuitsprekelijke te belichten. Nikon heeft een centrale rol gespeeld in veel van de belangrijkste verhalen die in de loop van de vorige eeuw zijn verteld en aangezien klimaatverandering en milieubescherming tot de belangrijkste verhalen van onze tijd behoren, zijn we er trots op dat we samen met CIWEM en WaterBear deze geweldige award kunnen steunen".

Terry Fuller, Chief Executive, CIWEM, over de awards: "Het is belangrijk om te laten zien dat ontwikkeling, armoedebestrijding, gelijkheid, veiligheid en klimaatactie onderling verbonden zijn en dat de hele samenleving een ongekende inspanning moeten leveren om de cruciale kwesties van onze tijd aan te pakken. Er is geen krachtigere manier om dit te doen dan via de universele taal van de fotografie. CIWEM wil ervoor zorgen dat de 2022 EPOTY-wedstrijd degenen voor én achter de lens uitdaagt en inspireert." 

Sam Sutaria, VP of Strategy and Development, WaterBear: "WaterBear is er trots op om voor het tweede jaar samen te werken met CIWEM en Nikon Europe om nog meer de aandacht te vestigen op milieuverhalen door de lens van getalenteerde fotografen. De fotografie-industrie is de afgelopen tien jaar aanzienlijk veranderd, maar het vertellen van een goed verhaal is nog steeds het belangrijkste criterium voor een winnende foto die de harten en geesten van het publiek over de hele wereld zal veroveren". 

Ga voor meer informatie en deelname aan de wedstrijd naar www.epoty.org. De inschrijving sluit op 31 augustus 2022 en de winnaars worden op 24 november 2022 bekendgemaakt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: epoty@newsfeedpr.co.uk

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's en professionele camera's tot objectieven, systeemaccessoires en sport en recreatieve optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikons revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen. Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com.

Over CIWEM

Het beëdigde instituut voor water- en milieubeheer CIWEM (Chartered Institution of Water and Environmental Management) is een onafhankelijke professionele instelling en een geregistreerde liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk die internationaal werkt om de praktijk van water- en milieubeheer te verbeteren. CIWEM vertegenwoordigt een gemeenschap van 30.000 professionals met een gezamenlijke visie voor een veilige en duurzame wereld. Ga voor meer informatie naar www.ciwem.org.

Over WaterBear

WaterBear is een baanbrekend streamingplatform dat bekroonde documentaires en originele content presenteert over biodiversiteit, gemeenschap, klimaatactie en duurzame mode. Gebruikers van WaterBear kunnen op elk moment en op elk apparaat video's streamen, allemaal gratis, en ook direct actie ondernemen door ngo's over de hele wereld te steunen voor een betere toekomst voor onze kwetsbare planeet. Ga voor meer informatie over WaterBear en aanmelden naar: www.waterbear.com.