28-12-2021

Nikon brengt nieuwe firmware uit voor de topklasse Nikon Z 9-systeemcamera

Amsterdam, 28 december 2021: Nikon is verheugd vandaag te kunnen aankondigen dat firmware 1.10 voor de topklasse Z 9-systeemcamera naar verwachting op 5 januari 2022 zal worden uitgebracht en kan worden gedownload via het downloadcentrum van Nikon en via de mobiele app Snapbridge.

Firmware 1.10 voor de Z 9 zorgt ervoor dat je veel langer snelle continu-opnamen kunt maken.

Wanneer je met 20 bps opnamen maakt die in [High-Efficiency RAW + JPEG BASIC (L)] worden vastgelegd, neemt de tijd toe van circa 3 seconden tot ´s werelds langste tijd*1: circa 15 seconden*2.

Wanneer je met 20 bps opnamen maakt die in [High-Efficiency RAW★ + JPEG BASIC (L)] of [JPEG FINE (L) + JPEG BASIC (S)] worden vastgelegd, neemt de tijd toe van circa 3 seconden tot circa 8 seconden*2.
De verbetering van snelle continu-opnamen biedt verdere ondersteuning wanneer je beslissende momenten met snel bewegende onderwerpen in hoge resolutie wilt vastleggen.

Bovendien zal een toekomstige firmware-update diverse videofuncties toevoegen en het bedieningsgemak en de functionaliteit voor zowel foto's als video's verder verbeteren.

*1 Wanneer met een systeemcamera met een beeldsensor van 30 megapixels of meer opnamen met 20 bps worden gemaakt die in [RAW + JPEG] worden vastgelegd, beschikbaar op 28 december 2021, op basis van onderzoek door Nikon.
*2 Bij gebruik van een NIKKOR Z 50mm f/1.8 S-objectief en een ProGrade Digital Kobalt 1700R-geheugenkaart van 325 GB. De tijd wordt korter als de kaart in sleuf 2 is geselecteerd voor back-up of als AAN is geselecteerd voor Automatische vertekeningscorrectie, etc.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires en sport optics, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.
Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.
Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.