22-04-2021

Negen Nikon-producten zijn bekroond met de "Red Dot Award: Product Design 2021"

Amsterdam, 22 april 2021: Nikon is verheugd te kunnen aankondigen dat negen van haar producten zijn bekroond met de "Red Dot Award: Product Design 2021" – onder meer de topklasse D-SLR-camera, de D6, plus de systeemcamera's van de tweede generatie, de Z 7II en de Z 6II.

Er werden inzendingen uit circa 60 landen ingediend en deze werden beoordeeld door een panel van gerenommeerde ontwerpspecialisten uit de hele wereld. Producten werden beoordeeld op aspecten zoals innovatie, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid.

De winnende producten worden in de schijnwerpers gezet via een online tentoonstelling die vanaf 21 juni 2021 wordt gehouden. Ze zullen ook te zien zijn tijdens de speciale tentoonstelling "Design on Stage" die vanaf 22 juni 2021 wordt gehouden in het Red Dot Design Museum in Essen, Duitsland.

Nikon's producten die zijn bekroond met de "Red Dot Award: Product Design 2021" zijn:

Nikon D6 full-frame digitale SLR-camera

De D6 is de topklasse digitale SLR-camera van Nikon. De camera biedt de benodigde ondersteuning voor professionele sportfotografen en fotojournalisten om op hun best te presteren en is uitgerust met het krachtigste AF-systeem uit de geschiedenis van Nikon. In combinatie met het uitgebreide assortiment NIKKOR F-objectieven kunnen fotografen met meer nauwkeurigheid beslissende unieke foto's maken.

Nikon Z 7II en Nikon Z 6II full-frame systeemcamera, MB-N11 battery grip

De Z 7II en Z 6II zijn systeemcamera's van de tweede generatie en zijn de opvolgers van de Z 7 en de Z 6, waarvoor de Z-vatting met een grote diameter werd geïntroduceerd. Dankzij het gebruik van twee EXPEED 6 zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak verbeterd, waardoor het aantal foto's met één serie continu-opnamen toeneemt en ook twee kaartsleuven kunnen worden ondersteund, zodat wordt voorzien in de behoeften van gebruikers. 

De MB-N11 battery grip is ideaal voor verticale bediening en maakt meer foto's mogelijk terwijl je toch een stevige en comfortabele greep houdt. De MB-N11 battery grip ondersteunt hotswapping en is zeer geschikt voor langdurig gebruik, bijvoorbeeld wanneer je video opneemt of opnamen maakt voor time-lapse-video's.

NIKKOR Z-zoomobjectiefserie met f/2.8 voor systeemcamera's

De NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S en NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S zijn zoomobjectieven die een constant groot maximaal diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik handhaven. Het gebruik van een vatting met een grote diameter heeft een grote flexibiliteit bij het ontwerp van de objectieven mogelijk gemaakt, waardoor de optische kwaliteit enorm is verbeterd. Deze objectieven dekken een breed scala aan brandpuntsafstanden (14 mm tot 200 mm) en bieden daardoor meer mogelijkheden voor beeldexpressie bij uiteenlopende scènes, van landschappen en portretten tot wilde dieren.

10x25 STABILIZED-verrekijker

10x25 STABILIZED-verrekijker is de eerste compacte verrekijker van Nikon die is uitgerust met de STABILIZED-stabilisatiefunctie. De compacte en lichte, dubbel scharnierende, opklapbare body is niet alleen geschikt voor langdurig gebruik, maar ook voor gebruik met één hand.

ECLIPSE Ei-onderwijsmicroscoop

De ECLIPSE Ei-onderwijsmicroscoop is ontworpen voor een intuïtieve bediening en een verbeterde leerervaring. De online handleiding biedt snelle en makkelijke toegang tot zelfstudies, waardoor studenten onafhankelijk kunnen leren.

De Red Dot Design Award is een wedstrijd van wereldklasse die al 65 jaar wordt gehouden. Ga voor meer informatie naar de website https://www.red-dot.org/

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar www.europe-nikon.com