28-04-2020

NIKON IS BEKROOND MET DE RED DOT AWARD VOOR PRODUCT DESIGN

Nikon's Z 50-systeemcamera en Noct-objectief ontvangen de begeerde onderscheiding

Amsterdam, 28 april 2020: Nikon is verheugd te kunnen aankondigen dat twee van haar producten de Red Dot Award voor Product Design 2020 hebben ontvangen. Zowel de Nikon Z 50, de nieuwste toevoeging van het merk aan het aanbod van systeemcamera's, als het NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct-objectief kregen de gewilde onderscheiding nadat ze indruk hebben gemaakt op een internationaal panel van deskundigen dat de producten op aspecten zoals innovatie, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid hebben beoordeeld. 

Nikon Z 50

De Z 50 is Nikon's eerste DX-formaat systeemcamera die op het ontwerp, het bedieningsgemak en de betrouwbaarheid van de Nikon Z 7 en Nikon Z 6 hebben voortgebouwd. Met zijn uitstekende beeldkwaliteit legt de Nikon Z 50 perfect scherpe foto's en 4K-video's met veel details, diepte en kleur vast. De compacte, lichte en duurzame camerabody is geweldig voor portretfoto's en is daarmee een uitstekende camera.

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct

De NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct is en iconisch objectief voor systeemcamera's. Met de klassieke uitstraling van het Noct-objectief met F-vatting en een revolutionair optisch ontwerp biedt dit in het oog springend objectief uitstekende nieuwe mogelijkheden bij weinig licht. Het ongekend flexibele objectief gebruikt het ultragrote diafragma en de brandpuntsafstand om superscherpe en vloeiende beelden te creëren.

De Red Dot Design Award is een internationale ontwerpwedstrijd die meer dan 6.500 inzendingen vanuit 60 verschillende landen ontvangt. De bekroonde ontwerpen worden in elk Red Dot Design Museum over de hele wereld gepresenteerd waarbij de Nikon-producten vanaf 22 juni 2020 in het Duitse Essen worden tentoongesteld.

Ga voor meer informatie naar de website van Red Dot: https://www.red-dot.org/

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar www.europe-nikon.com