Nikon Imaging | Nederland | Europa

13-10-2017

Nikon D850 onderscheiden met een score van 100, de hoogste DxOMark-score ooit voor full-frame D-SLR-sensor

Amsterdam, 13 oktober 2017: Nikon maakt vol trots bekend dat de Nikon D850 door DxOMark is onderscheiden met een score van 100, de hoogste score ooit voor een full-frame D-SLR-sensor.

De D850, de eerste Nikon D-SLR met een full-frame FX-formaat BSI-CMOS-sensor met een zeer hoge resolutie van 45,7 MP, verdiende deze recordscore na de strenge tests van DxOMark met succes te hebben doorstaan.

In de analyse van DxOMark worden de uitmuntende beeldkwaliteit en ISO-mogelijkheden van de camera onderstreept en wordt toegelicht dat “dankzij het gebruik van de eerste BSI-sensor in een full-frame Nikon D-SLR met een zeer hoge resolutie van 45,7 MP, de beeldkwaliteit van de Nikon D850 gelijk is aan, en vaak zelfs beter is dan die van middenformaatcamera's” waardoor “de Nikon D850 een klasse apart is als het gaat om beeldkwaliteit”.

Dirk Jasper, productmanager bij Nikon Europe, zegt hierover: “De D850 is baanbrekend als het gaat om beeldkwaliteit en we zijn heel blij dat dit is erkend met de hoogte DxOMark-score tot nu toe.”

DxOMark is de betrouwbare industrienorm voor onafhankelijke metingen van en scores voor de beeldkwaliteit van camera's, objectieven en smartphones. De DxOMark Sensor Overall Score omvat tests van drie onderdelen, waaronder de kleurdiepte voor portretfotografie, het dynamische bereik voor landschapsfotografie en de ISO-prestaties bij weinig licht voor sport-, natuur- en andere actiefotografie.

De score van 100 is extra goed getimed omdat Nikon dit jaar zijn 100e verjaardag viert.

De volledige beoordeling van DxOMark is hier beschikbaar.

Ga voor meer informatie over de bekroonde producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com.