07-04-2017

Zes Nikon-producten winnen de 'Red Dot Award: Product Design 2017'

KeyMission 360 onderscheiden met de 'Best of the Best'-prijs

Amsterdam, Nederland, 7 april 2017: Nikon, haar dochteronderneming Nikon Vision Co., Ltd. en de via de 'equity'-methode geassocieerde onderneming Nikon-Trimble Co., Ltd. zijn verheugd te kunnen aankondigen dat zes van hun producten de onderscheiding 'Red Dot Award: Product Design 2017' hebben ontvangen, gesponsord door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Duitsland, met de KeyMission 360 gekozen als de 'Best of the Best'.

De Red Dot Design Awards, de internationaal vermaarde ontwerpwedstrijd, bestaat al meer dan 60 jaar. Elk jaar worden nieuwe producten beoordeeld door een vakjury, die het kwaliteitszegel voor goed ontwerp en innovatie toekennen aan de beste producten van het jaar. De 'Red Dot Award: Product Design 2017'-wedstrijd had dit jaar 5.500 aanmeldingen uit 54 landen. De winnende producten van dit jaar zijn van 4 juli tot 6 augustus 2017 te zien op een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in het Duitse Essen.

Meer informatie over de Red Dot Design Awards kunt u vinden op de website van Red Dot Online: http://en.red-dot.org/

'Best of the Best'-winnaar - KeyMission 360

- Juryverklaring: "Het compacte ontwerp van de KeyMission 360 belichaamt de klassieke Nikon-kwaliteit. Het ontwerpidioom visualiseert functionaliteit op een eenvoudige en begrijpelijke manier. De videocamera is tot op het laatste detail perfect uitgevoerd en is zeer geschikt voor buitengebruik. De videocamera biedt een fantastische beeldkwaliteit over 360 graden, beschikt over een beeldsensor en is zowel aan de voor- als aan de achterzijde voorzien van een NIKKOR-objectief. Deze actiecamera fascineert met geavanceerde functies voor veeleisende opnamescenario's."

Winnaars 'Red Dot Award: Product Design 2017'

KeyMission 80: "Met zijn uitstekende stabiliteit en zijn compacte en gebruiksvriendelijke afmetingen voldoet de KeyMission 80 aan de hoge verwachtingen van gebruikers voor veelzijdige toepassingen."

MONARCH HG verrekijker: "De uitstekende optiek met een briljante scherpte, een grote beeldhoek en een eenvoudige en comfortabele hantering maken de Monarch HG 8x42/10x42 verrekijker tot de eerste keus."

PROSTAFF 3S verrekijker: "De Prostaff 3S 8x42/10x42 verrekijker scoort veel punten dankzij de uitstekende lenstechnologie voor een bijzonder helder zicht en door de eenvoudige en consistente gebruiksvriendelijkheid."

COOLSHOT 80i VR/COOLSHOT 80 VR Golf laserafstandmeters: "In het ontwerp van deze laserafstandmeters worden exacte meettechnologie en de ergonomische gebruiksvriendelijkheid van een handunit gecombineerd tot een succesvol apparaat."

Nivo-i oplossing voor digitale beeldverwerking: "De Nivo-i belichaamt een nieuwe generatie digitale meettechnologie. Dankzij het dynamisch naar voren gebogen profiel en de karakteristieke kleurstelling heeft het product een originele uitstraling."