Nikon Imaging | Nederland | Europa

17-08-2016

Nikon's topmodel DX-formaat digitale SLR-camera, de D500, is bekroond met een EISA-award

Amsterdam, 17 augustus 2016: Nikon Corporation kondigt met trots aan dat de DX-formaat digitale SLR-camera van Nikon, de Nikon D500, is bekroond met de European Prosumer DSLR Camera 2016-2017 Award, voorgesteld door de EISA (European Imaging and Sound Association).

Dit is al de derde grote award die de D500 dit jaar heeft ontvangen, in navolging op de TIPA Awards 2016 Best APS-C DSLR Expert Award en de Red Dot Award: Product Design 2016.

Het commentaar van de EISA voor de Nikon D500 – winnaar van de European Prosumer DSLR Camera 2016-2017 Award

Nikon's topmodel DX-formaat digitale SLR-camera, de D500, die snelle continu-opnamen van circa 10 bps* biedt, is perfect geschikt voor actiefotografie. Het krachtige AF-systeem met 153 punten (99 kruissensoren) biedt nauwkeurige scherpstelling, met name met bewegend onderwerpen. Een nieuw ontwikkelde DX-sensor met 20,9 miljoen effectieve pixels produceert een uitmuntende beeldkwaliteit en met een maximale standaardgevoeligheid van ISO 51200 is de D500 met name geschikt voor opnamen bij weinig licht. De kwaliteit van de materialen en het gebruik zijn uitstekend met een grote, heldere zoeker en een kantelend aanraakscherm aan de achterzijde. De mogelijkheid om 4K-video op te nemen en Nikon’s nieuwe SnapBridge-verbindingen maakt een uiterst indrukwekkende digitale SLR compleet.

EISA is het unieke samenwerkingsverband van ongeveer 50 vooraanstaande tijdschriften op het gebied van fotografie, video, audio, homecinema en mobiele apparatuur uit twintig Europese landen. Elk jaar kiest de EISA uit een aantal categorieën van beelden, audio en mobiel apparaten de beste producten die het afgelopen jaar in Europa zijn uitgegeven.

* Beeldsnelheden bij benadering bij een volledig opgeladen EN-EL15 oplaadbare Li-ionaccu, met gebruik van continue servo-AF, een sluitertijd van 1/250 sec. of korter en standaardwaarden voor de overige instellingen.