George Karbus

Wilde dieren

Ik wil laten zien dat de natuur er is voor ons. Om onze wereld te redden, moeten we er in de eerste plaats van houden. Dat gevoel wil ik uitdragen.

Biografie

De in Tsjechië geboren George Karbus is een veelgeprezen fotograaf van oceanen, maar ook surfer en duiker. Hij heeft meer dan vijftien jaar gewoond in Lahinch, een klein plaatsje aan de westkust van Ierland.
George is gespecialiseerd in het fotograferen van grote zeezoogdieren, zoals walvissen en dolfijnen, en reist de hele wereld rond om de onderwaterwereld en de fraaie schepsels die erin leven op foto’s vast te leggen.
Als fotograaf heeft George gewerkt aan diverse commerciële projecten voor onder meer de BBC en Red Bull. Zijn werk is verschenen in tal van boeken, tijdschriften en kranten over de hele wereld, waaronder The Irish Times en The Daily Telegraph.
Het werk van George blijft niet onopgemerkt. Zo was hij finalist bij de Wildlife Photographer of the Year Awards (2017), winnaar bij de British Wildlife Photography Awards (2013) en winnaar bij de Outdoor Photographer of the Year Awards (2010).


Maak kennis met de overige Nikon-ambassadeurs