01-04-2021

Nikon kondigt nieuwe organisatiestructuur aan voor Europese bedrijfsonderdelen Imaging Products en Healthcare

Amsterdam, 1 april 2021 – Nikon heeft vandaag een nieuwe organisatiestructuur aangekondigd voor haar Europese bedrijfsonderdelen Imaging Products en Healthcare. De nieuwe structuur is bedoeld om in een snel veranderende markt de wendbaarheid en competitieve slagkracht te verbeteren en om de groei van het Nikon-portfolio van hoogwaardige producten en diensten in Europa te ondersteunen. De aanpassing gaat in op 1 april 2021.

Nikon Holdings Europe BV, dat ondersteunende diensten verleent aan de bedrijven van de Nikon Group in Europa, gaat op 1 april 2021 samen met Nikon Europe BV en Nikon Instruments Europe BV. Het overblijvende bedrijf is Nikon Holdings Europe BV.

Daarnaast vinden grensoverschrijdende juridische fusies plaats tussen Nikon Holdings Europe BV en Nikon GmbH, Nikon France S.A.S., Nikon CEE GmbH en Nikon Instruments S.p.A., waarbij elk van deze bedrijven vanaf 1 april 2021* doorgaat als filiaal van Nikon Holdings Europe BV.

Na de fusie wordt de naam van Nikon Holdings Europe BV gewijzigd in Nikon Europe BV.

De wijzigingen zullen het voor Nikon mogelijk maken om de organisatie te versterken door schaalvoordelen te paren aan lokale expertise. De operationele uitmuntendheid wordt hiermee verder verbeterd, zonder de afstand tot partners en consumenten te vergroten.

Geactualiseerd bedrijfsoverzicht

Bedrijfsnaam: Nikon Europe BV
Adres: Tripolis 100, Burgerweeshuispad 101, 1076 ER Amsterdam
Kapitaal:  EUR 20.000 (ca. ¥ 2.400.000)
Director en President: Tetsuya Morimoto
Aantal werknemers:  Circa 550
Hoofdactiviteiten: Centrale levering, administratie en beheer van middelen van filialen in Europa.
Import, verkoop en serviceonderhoud van camera's en microscopen
Aandeelhouder: Volledig eigendom van Nikon Corporation

* Op 1 december 2020 heeft op dezelfde manier een fusie plaatsgevonden tussen Nikon U.K. Ltd. en Nikon Holdings Europe BV.