31-03-2021

NIKON ORGANISEERT SAMEN MET CIWEM EN WATERBEAR DE WEDSTRIJD ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Amsterdam, 31 maart 2021: Nikon werkt samen met CIWEM en WaterBear om de wedstrijd Environmental Photographer of the Year te organiseren, waarvoor nu inzendingen kunnen worden ingediend. De wedstrijd viert zijn 14e verjaardag en de jaarlijkse onderscheidingen laten het beste zien op het gebied van milieufotografie, van de impact die mensen op onze planeet hebben tot diegenen die tot duurzaam leven inspireren.

De wedstrijd biedt een internationaal platform om mensen bewust te maken van de milieuproblemen waardoor onze planeet in gevaar komt. Zowel professionele fotografen als amateurfotografen worden aangemoedigd om hun creatieve beelden die weerklank vinden en tot nadenken stemmen in te dienen om kans te maken op een onderscheiding, een geldprijs of een schitterend prijzenpakket met apparatuur van de Z-serie van Nikon*. Deelname is gratis en er zijn acht categorieën, inclusief de onderscheiding Environmental Photographer of the Year 2021.

De winnende foto's gaan deel uitmaken van een exclusieve tentoonstelling op de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in november 2021 (COP26). De tentoonstelling Photographer of the Year 2021 maakt ook een internationale tournee met Nikon Europe, CIWEM en WaterBear.

Julian Harvie, Head of Marketing voor Nikon Northern Europe zegt hierover: "In de handen van de beste fotografen ter wereld heeft Nikon veel van de belangrijkste verhalen die de afgelopen eeuw zijn verteld van dichtbij meegemaakt. Fotografen en videografen in staat stellen die bepalende momenten te ontdekken, hun creatieve visie te realiseren en het onuitsprekelijke te verhelderen staat al sinds lange tijd centraal bij de doelstellingen van ons merk. Klimaatverandering en de bescherming van ons milieu zijn onderwerpen die tot de belangrijkste verhalen van deze tijd behoren. We zijn zeer verheugd dat we samen met CIWEM en WaterBear deze fantastische onderscheiding kunnen ondersteunen, waarmee we opnieuw bevestigen dat fotografie de kracht heeft om de wereld te veranderen."

Voor meer informatie en deelname aan de wedstrijd Environmental Photographer of the Year ga je naar: http://epoty.org/  De inzendtermijn sluit op 31 juli 2021 en winnaars worden bekendgemaakt tijdens de COP26 in november 2021.

Over Nikon

Nikon is een toonaangevende leverancier van beeldverwerkingsproducten en -services. De innovatieve optiektechnologie, van consumentencamera's tot professionele camera's en van objectieven tot systeemaccessoires, is het resultaat van meer dan 100 jaar ervaring. Het merk wordt wereldwijd erkend vanwege het stellen van nieuwe standaarden voor ontwerp en prestaties, waarbij Nikon's revolutionaire systeemcamera's uit de Z-serie en NIKKOR Z-objectieven een nieuwe dimensie van optische kwaliteitskenmerken vertegenwoordigen.

Nikon zet zich in voor een toonaangevende beeldverwerkingscultuur en stelt enkele van de beste creatieve kunstenaars ter wereld in staat hun creatieve mogelijkheden te ontplooien door middel van het vertellen van visuele verhalen. Met de bekroonde apparatuur van Nikon kunnen fotografen en videografen hun creatieve visie op het hoogste niveau realiseren.

Als vertrouwde, op de toekomst gerichte partner verenigt Nikon makers van inhoud op allerlei niveaus via een betrokken gemeenschap, een ongeëvenaarde technische expertise, toegang tot educatieve bronnen en initiatieven zoals de Nikon School.

Over WaterBear

WaterBear is het eerste netwerk in zijn soort: een gratis interactief video- en digitaal platform dat is gewijd aan het ondersteunen van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties. WaterBear doet dit door middel van inspirerende inhoud en geavanceerde technologie die actie mogelijk maakt en via het wereldwijde netwerk van partners. Het platform biedt de kijker de unieke mogelijkheid direct actie te ondernemen om NGO's over de hele wereld te ondersteunen en een betere toekomst voor onze fragiele planeet vorm te geven.

Ga naar: https://waterbear.com of download de app van de App Store of Google Play

Over CIWEM

Het beëdigde instituut voor water- en milieubeheer CIWEM (Chartered Institution of Water and Environmental Management) is een onafhankelijke professionele instelling en een geregistreerde liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk die internationaal werkt om de praktijk van water- en milieubeheer te verbeteren. CIWEM vertegenwoordigt een gemeenschap van 30.000 professionals met een gezamenlijke visie voor een veilige en duurzame wereld. Ga voor meer informatie naar www.ciwem.org.

*De specifieke apparatuur die als prijzenpakket wordt weggegeven, wordt door Nikon gekozen. Het eenmalige prijzenpakket bestaat uit het volgende: één Nikon Z 7II-camerabody, één NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, één NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S en één NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.