14-10-2020

NIKON KONDIGT DE FULL-FRAME SYSTEEMCAMERA'S VAN DE VOLGENDE GENERATIE, DE Z 7II EN Z 6II, AAN

Amsterdam, 14 oktober 2020: Nikon kondigt vandaag de Nikon Z 7II en de Nikon Z 6II aan: versies van de volgende generatie van de topklasse Z 7- en Z 6-systeemcamera.

De full-frame Z 7II en Z 6II zijn ontworpen rondom de zeer grote Z-vatting en het alsmaar uitdijende assortiment NIKKOR Z-objectieven. Beide modellen profiteren van twee EXPEED 6-verwerkingsengines, snellere en grotere buffers ter ondersteuning van snelle continu-opnamen en twee kaartsleuven die plaats bieden aan UHS-II SD- en XQD-kaarten of CFexpress-kaarten. De camera's zijn ook voorzien van functies voor 4K/60p-video¹. Ze bieden ruimte voor een optionele nieuwe battery grip, de MB-N11, die verticale opnamen ondersteunt, en ook voor de nieuwe WR-R11b draadloze afstandsbediening.

Z 7II

De Z 7II is de nieuwste ontwikkeling van de bekroonde Z 7, met een superieure scherpstelling op het onderwerp, een hoge resolutie en een robuuste betrouwbaarheid. Met een groter dynamisch bereik en sterke prestaties over het grote ISO-bereik maakt de camera dankzij zijn verwerkingskracht en buffercapaciteit opnamesnelheden tot 10 bps mogelijk. Fotografen kunnen nu in één serieopname 200 JPEG-beelden met volledige resolutie of 77 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden vastleggen.

De verbeterde AF-functies van de Z 7II bieden ondersteuning voor breedveld-AF wanneer mensen of dieren het onderwerp zijn, AF met meevolgende scherpstelling waarvan de werking vergelijkbaar is met die van 3D-tracking, en verbeterde AF bij weinig licht. En de elektronische zoeker (EVF) met 3.690.000 beeldpunten biedt een natuurlijker beeld, met minder black-out dankzij de hoge vernieuwingsfrequentie.

De camera is geschikt voor gevorderde en professionele fotografen die op zoek zijn naar ongeëvenaarde weergave van details in het onderwerp. Dat kan een portretfotograaf zijn die met hoge snelheid opnamen maakt om texturen in huid, haar, kleding en make-up vast te leggen, of een landschapsfotograaf die robuuste, lichte apparatuur nodig heeft om onder barre omstandigheden natuurscènes te kunnen vastleggen.

Z 6II

De Z 6II bouwt voort op het succes van de Z 6. De camera biedt robuustheid en gebruiksgemak, de mogelijkheid om cinematische video's van professionele kwaliteit te produceren en krachtige prestaties wanneer je momenten op foto vastlegt. Doordat de camera stofbestendig en druipwaterdicht is, kunnen continu-opnamen ook in barre omstandigheden worden gemaakt. En dankzij de nieuwe mogelijkheid om de scherpstelring in tegengestelde richting te draaien, kunnen gebruikers handmatig scherpstellen door te draaien in de richting die ze gewend zijn.

Wat de videomogelijkheden betreft, kan de camera in zowel het FX- als het DX-videoformaat een uitvoer van 4K UHD en Full HD produceren. Ondertussen behouden de HLG-opname-indelingen meer details, een groter dynamisch bereik en meer contrast, waardoor benodigde nabewerking tot een minimum wordt beperkt². Verbeterde oogdetectie AF en dierdetectie AF hebben tot gevolg dat tijdens video-opnamen beter op het onderwerp wordt scherpgesteld.

Deze AF-mogelijkheden ondersteunen ook superieure foto's en werken samen met de verbeterde snelheid en kracht van de camera. De Z 6II ondersteunt bij continu-opnamen een snelheid van 14 bps³ en een groter maximaal aantal opnamen: 200 JPEG-beelden of 124 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden in één serieopname.

De Z 6II is geschikt voor gebruikers die met een compact systeem niet alleen foto's willen maken, maar ook cinematische video's willen opnemen. De camera is perfect voor professionele videoproductie of bijvoorbeeld voor huwelijksfotografie, waarbij wendbaarheid, flexibiliteit en een compromisloze uitvoerkwaliteit van essentieel belang zijn.

Het Z-vattingsysteem van Nikon.

Beide camera's maken gebruik van het Z-vattingsysteem van Nikon dat ervoor zorgt dat licht de gehele sensor bereikt, inclusief de uiterste hoeken. Wanneer de camera's worden gecombineerd met het uitdijende assortiment NIKKOR Z-objectieven of via de FTZ-vattingadapter met meer dan 300 compatibele NIKKOR-objectieven met F-vatting, doen ze Nikon's traditie van optische uitmuntendheid en innovatie naar ongekende nieuwe hoogten stijgen.

Accessoires

De MB-N11 battery grip beschikt over een ontspanknop en bedieningselementen voor verticale opnamen. De battery grip beschikt ook over een USB-C-poort, waarmee twee batterijen achter elkaar kunnen worden opgeladen wanneer de battery grip is losgekoppeld van de camera.

De WR-R11b draadloze afstandsbediening (ontvanger) maakt draadloze bediening van de ontspanknop van de camera mogelijk en kan de ontspanknoppen van meerdere camera's synchroniseren die zijn gekoppeld aan de hoofdcamera. De WR-R11b is compatibel met bepaalde Nikon-camera's en deze afstandsbediening kan tevens worden gebruikt om externe flitsers zoals de SB-5000 Speedlight te bedienen in opstellingen voor geavanceerde draadloze flitssturing. De WR-R11b is ook compatibel met de WR-1 draadloze afstandsbediening, een professionele afstandsbediening met een groot bereik.

Go Big On Detail. Z 7II

• Meer kracht, meer detail: De grote Z-vatting werkt samen met de grote full-frame sensor van 45,7 MP en twee EXPEED-processors. Profiteer van een groter dynamisch bereik en helderdere beelden over het grote ISO-bereik. Zo kun je video opnemen met resoluties tot 4K/60p.
• Maximale snelheid en betrouwbaarheid: Met twee kaartsleuven kun je UHS-II SD-kaarten in de ene sleuf en XQD- of ultrasnelle CFexpress-kaarten in de andere sleuf gebruiken. Je kunt het sleufgebruik aanpassen aan elke workflow.
• Messcherpe AF met ultragrote dekking: stel scherp met absolute standvastigheid. De camera keert terug naar het geselecteerde scherpstelpunt wanneer deze vanuit stand-by weer wordt geactiveerd. Een meetbereik tot -4 LW is beschikbaar bij fotograferen met een f/2-objectief (of lichtsterkter).
• Fotografeer sneller en langer in stilte: Opnamesnelheden tot maximaal 10 bps bieden een enorme flexibiliteit, terwijl je met de grotere buffer zonder onderbreking opnamen kunt blijven maken.
• Een zoeker die het tempo bijhoudt: De high-definition elektronische zoeker (EVF) met 3.690.000 beeldpunten heeft een hoge vernieuwingsfrequentie waardoor black-out aanzienlijk wordt verminderd, zelfs wanneer je met hoge snelheid fotografeert.
• Weergaven die zich aan jou aanpassen: Met aanpasbare informatieschermen kun je snel instellingen aanpassen. Je kunt er echter ook voor kiezen om de informatieschermen volledig uit te schakelen wanneer je foto's maakt. De EVF wordt automatisch uitgeschakeld om stroom te besparen als je de monitor uitklapt om in livebeeld te fotograferen.
• Robuust is een understatement: Ruw terrein, barre weersomstandigheden of rookmachines op de set: de volledig afgedichte Z 7II deinst nergens voor terug.
• SnapBridge: Met de SnapBridge-app van Nikon kun je nu een firmware-update bij je camera uitvoeren via je smartapparaat.

Create Fearlessly. Z 6II

• Creëer opnamen bij elk soort licht: De grote Z-vatting en de grote full-frame sensor van 24,5 MP maken heldere, gedetailleerde beelden over het ultragrote ISO-bereik mogelijk. AF bij weinig licht werkt nu tot op -6 LW met een f/2-objectief (of lichtsterkter).
• Zo veel sneller: Maak foto’s van volledige resolutie met maximaal 14 bps en volledige AF/AE. Leg in één serieopname maximaal 200 JPEG-beelden of 124 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden vast.
• Twee EXPEED-processors: Twee processors verdubbelen de kracht die je voor alles, van AF tot buffercapaciteit, ter beschikking staat. De prestaties zijn ongekend vloeiend, of je nu video opneemt of fotografeert.
• Twee kaartsleuven: Je kunt het sleufgebruik aanpassen aan elke workflow. Je kunt UHS-II SD-kaarten in de ene sleuf en XQD-kaarten of de nieuwste ultrasnelle CFexpress-kaarten in de andere sleuf gebruiken.
• Een multimediakrachtpatser: Leg scherpere, schonere video-opnamen vast met een groter dynamisch bereik. Tijdens video-opname zijn oogdetectie AF en dierdetectie AF beschikbaar en je kunt video-opnamen uitvoeren zoals je wilt.
• Robuuste constructie: Met een body van een supersterke, lichtgewicht magnesiumlegering is deze camera gemakkelijk mee te nemen en robuust genoeg om bestand te zijn tegen elke locatie. De camera is volledig afgedicht tegen vuil en vocht.
• NIKKOR Z: Je zult versteld staan van de cinematische scherptediepte die je kunt bereiken met het brede assortiment snel scherpstellende, compacte NIKKOR Z-objectieven.
• Veelzijdig Z-systeem: Je kunt externe Speedlight-flitsers zelfs gebruiken wanneer je fotografeert met hoge framerates tot 14 bps. De FTZ-vattingadapter zorgt voor compatibiliteit met meer dan 300 NIKKOR-objectieven met F-vatting.
• SnapBridge: Met de SnapBridge-app van Nikon kun je nu een firmware-update bij je camera uitvoeren via je smartapparaat.


¹ Opmerking: Beschikbaar op de Z 6II via een firmware-update die naar verwachting wordt uitgebracht in februari 2021.
² Voor het vastleggen van rijke HLG-video-opnamen met de Nikon Z 6II is een externe videorecorder vereist.
³ 14 bps met enkelpunts AF, 12 bps in andere AF-veldstanden.