22-10-2020

NIKON KONDIGT DE NIKON PHOTO CONTEST 2020-2021 AAN

Inzenden kan vanaf 22 oktober

Amsterdam, 22 oktober 2020:Nikon Europe kondigt met trots de terugkeer aan van zijn tweejaarlijkse internationale fotowedstrijd – de Nikon Photo Contest 2020-2021 – waaraan zowel professionele fotografen als amateurfotografen van over de hele wereld kunnen deelnemen. Inzenden kan vanaf vandaag.

De Nikon Photo Contest 2020-2021 bestaat uit een wedstrijd voor foto's en een wedstrijd voor korte films. Voor beide zijn er twee aparte categorieën: Open en Next Generation.

Het thema van de categorie Open is 'Connect'. De deelnemers wordt gevraagd de betekenis en het belang van communicatie te verkennen, en op zoek te gaan naar datgene wat mensen met de wereld verbindt. Fotografen moeten via hun beelden laten zien hoe zij aankijken tegen de 'connectie' die ze om zich heen ervaren.

Het thema van de categorie Next Generation (open voor fotografen van 25 jaar en jonger) is 'Passion'. Het woord alleen al roept actie op, brengt empathie teweeg en heeft het vermogen in zich om de toekomst te veranderen. Passie kan de wereld beroeren, en dat is waar het in deze categorie om gaat. De jury kiest de foto's die er het best in slagen om het gevoel van pure, hartstochtelijke passie over te brengen, wat het onderwerp verder ook is.

Ook dit jaar staat de jury onder leiding van artdirector Neville Brody. Brody is een invloedrijk figuur met een carrière van meer dan dertig jaar. Zijn werk is bijzonder gevarieerd, van albumhoezen tot de corporate branding van enkele van de meest herkenbare wereldbedrijven. Hij is een inspiratie voor vele kunstenaars, onder wie jonge fotografen die de volgende generatie zullen aanvoeren.

De Nikon Photo Contest is een van de grootste fotowedstrijden ter wereld en bestaat al sinds 1969. Tot op heden hebben meer dan 440.000 fotografen meer dan 1,71 miljoen fotografische werken ingezonden voor de wedstrijd, waarmee dit echt een internationaal evenement is. Aan de vorige (de 37e) Nikon Photo Contest, toen de 50e verjaardag van deze wedstrijd werd gevierd, werd deelgenomen door ca. 33.000 fotografen uit 170 landen, die in totaal 97.369 werken instuurden. Het aantal deelnemers en inzendingen was nog niet eerder zo hoog geweest.

De Contest staat open voor alle professionele en amateurfotografen, ongeacht leeftijd, geslacht of nationaliteit. Meer informatie over de wedstrijdcategorieën en mogelijkheden om deel te nemen zijn te vinden op de website van de Nikon Photo Contest. De winnaars worden bekendgemaakt in juli 2021.