16-09-2020

OPVALLENDE NIEUWE NIKKOR Z-OBJECTIEVEN BREIDEN DE Z-SERIE VAN NIKON UIT

Amsterdam, 16 september 2020: Vandaag introduceert Nikon twee nieuwe NIKKOR Z-objectieven: de NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, het eerste f/1.2-vast-brandpunt-objectief in de Z-serie, en de NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, ´s werelds kortste full-frame f/2.8-ultragroothoekzoomobjectief¹. Beide objectieven voegen belangrijke nieuwe mogelijkheden toe aan het steeds uitgebreider wordende spiegelloze camerasysteem van Nikon Z.

De NIKKOR Z 50mm f/1.2 S neemt een speciale plaats in binnen het assortiment objectieven voor Nikon Z. Met zijn ongelooflijk oplossend vermogen, de consistente autofocus en de uitzonderlijke esthetische controle voldoet dit vast-brandpunt-objectief aan professionele standaarden en is het een legende in wording. Van adembenemende bokeh tot fijn gedetailleerde puntlichtbronnen, professionele fotografen zullen meer diepte en detail aan de klassieke brandpuntsafstand van 50 mm kunnen ontlokken, ongeacht of ze foto's maken of video opnemen. Dit objectief maakt optimaal gebruik van de grote hoeveelheid licht die de Z-vatting van Nikon opvangt en het maximale diafragma van f/1.2 maakt uitgebreide controle over de scherptediepte mogelijk.

De NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S maakt het assortiment van het drietal krachtige objectieven voor Nikon Z compleet. Door zijn uitmuntende beeldreproductie en compacte constructie onderscheidt dit objectief zich van andere objectieven. Geavanceerde optiek, de grote Z-vatting en het constante diafragma van f/2.8 zorgen voor uitzonderlijke prestaties die zich zelfs kunnen meten met die van vast-brandpunt-objectieven. De lichtafval aan de randen wordt effectief voorkomen, zelfs wanneer opnamen worden gemaakt met een wijd open diafragma, terwijl beeldschaduwen en lichtvlekken worden tegengegaan voor een verbluffende helderheid. Fotografen kunnen de volledige schoonheid tot leven brengen van elke architectonische compositie, elk landschap en elk nachtlandschap waarvan ze opnamen willen maken.

Dirk Jasper, productmanager bij Nikon Europe, zegt hierover: "Dit zijn belangrijke nieuwe NIKKOR Z-objectieven en we zijn er trots op dat we deze aan professionals kunnen aanbieden. Ons nieuwe 14-24mm-objectief maakt ons drietal professionele NIKKOR Z-zoomobjectieven perfect compleet, terwijl het vast-brandpunt-objectief van 50 mm voor systeemcamera´s een voordeligere keuze is voor professionals die optische prestaties willen die in de buurt komen van die van onze opmerkelijke S-line Noct, zonder dat dit ten koste gaat van de autofocusmogelijkheden."

Artistry in detail. NIKKOR Z 50mm f/1.2 S

Professioneel f/1.2-vast-brandpunt-objectief. Adembenemende bokeh. Fijn gedetailleerde puntlichtbronnen. Ongelooflijk scherp van rand tot rand. Schitterend bij weinig licht.
Geavanceerde optische constructie. Met 17 lenselementen in 15 groepen, waaronder twee elementen van ED-glas en drie asferische elementen.
Consistente autofocus. Autofocus is snel, vloeiend en o zo stil. Je scherpstelveld wordt scherp weergegeven, zelfs bij opnamen op korte afstand of met een kleine scherptediepte.
Opmerkelijk heldere beelden. Nikon’s anti-reflecterende Nano Crystal Coat en ARNEO Coat gaan beeldschaduwen en lichtvlekken tegen, zelfs in situaties met tegenlicht.
Filmische video-opnamen. Het grote maximale diafragma biedt een grote controle over de scherptediepte. Focus breathing is vrijwel helemaal verdwenen.
Professionele instelmogelijkheden. De instelring is geluidloos en de Fn-knop kan worden aangepast. Op het OLED-informatiescherm kun je belangrijke opnamegegevens snel en eenvoudig controleren.
Weerbestendig. Elk beweegbaar deel van de objectiefcilinder is afgedicht en de metalen objectiefvatting heeft rondom een rubberen afdichting.

Master of space. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S

Professioneel f/2.8-ultragroothoekzoomobjectief. De grote Z-vatting en het constante diafragma van f/2.8 maken uitzonderlijke prestaties mogelijk.
Superieure optische prestaties. De scherpte van rand tot rand is uitzonderlijk. Nikon’s Nano Crystal Coat en ARNEO Coat verminderen beeldschaduwen en lichtvlekken drastisch.
Robuust en betrouwbaar. Uitgebreide afdichting rond alle bewegende delen van de objectiefcilinder houdt stof en vocht buiten. Een vatting van aluminiumlegering vermindert het gewicht en verhoogt de duurzaamheid.
Gereed voor video. De autofocus is vloeiend en geluidloos met vrijwel geen focus breathing of focus-shift tijdens het zoomen. Je krijgt vanuit het objectief de nauwkeurige controle over de scherptediepte.
Geschikt voor filters. Je kunt opschroefbare filters van 112 mm samen met de meegeleverde zonnekap gebruiken. In de filtersleuf aan de achterzijde kun je gelkleurfilters plaatsen.


¹ Van verwisselbare zoomobjectieven voor full-frame (Nikon FX-formaat) digitale camera's met verwisselbare objectieven met een zoombereik van 14 mm of kleiner en een maximaal diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik, beschikbaar in september 2020. Op basis van onderzoek door Nikon.